Με τιμή που ξεκινάει από τα €549 κυκλοφορεί σε παγκόσμιο επίπεδο το Honor 50, από το πρώην sub-brand της Huawei.

Το κινητό λανσαρίστηκε αρχικά για την Κινέζικη αγορά τον Ιούνιο ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα κυκλοφορήσει σε παγκόσμιο επίπεδο σε δύο εκδόσεις με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου και 8GB RAM/ 256GB αποθηκευτικού χώρου. Η Honor αναφέρει ότι το κινητό της θα λανσαριστεί σε περισσότερες από 40 χώρες συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας.

Το σπουδαιότερο νέο ωστόσο όσον αφορά την συγκεκριμένη κυκλοφορία είναι ότι η συσκευή θα είναι η πρώτη της εταιρείας μετά από την ανεξαρτητοποίηση της από την Huawei που διαθέτει τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Google ενσωματωμένες στο λειτουργικό σύστημα Android. Να θυμίσουμε ότι η Google είχε «αφαιρέσει» την άδεια χρήσης του Android από την Huawei το 2019 εξαιτίας των Αμερικανικών περιορισμών που είχε επιβάλει η διοίκηση του Donald Trump και το Υπουργείο Εμπορίου. Τώρα, και χάρη στην επιστροφή των εφαρμογών και των υπηρεσιών της Google, οι συσκευές της Honor θα είναι για ακόμη μία φορά ανταγωνιστικές στις αγορές της Δύσης.

Κατά τα άλλα, η συσκευή είναι η ίδια που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο στην Κινέζικη αγορά και επομένως εφοδιάζεται με οθόνη 6,57 ιντσών OLED ανάλυσης FHD+ με υποστήριξη ρυθμού ανανέωσης 120Hz, επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 778G, μπαταρία 4800mAh που φορτίζει αξιοποιώντας τεχνολογία ταχείας φόρτισης 66W και τετραπλό camera setup που αποτελείται από μία ευρυγώνια κάμερα 108MP, μία υπερευρυγώνια 8MP, μία κάμερα macro 2MP και μία κάμερα «βάθους» 2MP.

Μαζί με το Honor 50, η εταιρεία ανακοίνωσε και μία οικονομικότερη έκδοση, το Honor 50 Lite με τιμή που θα ξεκινάει από τα €299 για το μοντέλο των 6GB. Στην Ελλάδα, το Honor 50 αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 15 Νοεμβρίου.

 

  • Like 3