Η HTC έχει απομακρυνθεί οριστικά από οποιαδήποτε κίνηση εξαγοράς της Palm για την οποία κατασκεύαζε κινητά μέχρι πριν λίγα μόλις χρόνια.

 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η HTC ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησε στα λογιστικά βιβλία της Palm, απέσυρε το ενδιαφέρον εξαγοράς της τελευταίας. Αναλυτές που μελέτησαν το ενδεχόμενο μιας οριστικής συμφωνίας, κατέληξαν πως δεν υπήρχε η απαραίτητη δυναμική έτσι ώστε να προχωρήσει η συνεργασία.

 

Ύστερα από το ναυάγιο της συμφωνίας Palm και HTC, επικρατεί έντονη φημολογία ότι στο παιχνίδι της εξαγοράς της Palm βρίσκεται η Huawei, εταιρεία γνωστή όχι τόσο ως κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων αλλά περισσότερο για την κατασκευή τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Επίσης, στο παιχνίδι φαίνεται να είναι και η Lenovo, η οποία θέλει να εισέλθει δυναμικά στην αγορά των ΗΠΑ ώστε να αντιμετωπίσει των ανταγωνισμό.

 

Τέλος, η εξαγορά της Palm κοστολογείται περίπου στα £780εκατ, αριθμός που μπορεί να μειωθεί αν αναλογιστεί κανείς το μέλλον της εταιρείας που προβλέπεται δυσοίωνο, καθώς ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος.

 

Link.png Site: techradar.com