Παλαιότερα, η HTC ήταν ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphones, και πρωτοστάτησε στην επανάσταση του Android. Ήταν η εταιρεία που κατασκεύασε επίσης και το Nexus One της Google.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, με τη Samsung και τη σειρά Galaxy να κυριαρχούν, η HTC χάνει χρήματα από το συγκεκριμένο τμήμα, σε βαθμό να παλεύει για την επιβίωση της. Σύμφωνα με μία αναφορά του Bloomberg, η εταιρεία ενδέχεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει το τμήμα/ επιχείρηση που διατηρεί με το headset εικονικής πραγματικότητας HTC Vive, η οποία είναι πιθανότατα το πιο κερδοφόρο και επιτυχημένο κομμάτι της εταιρείας το τελευταίο διάστημα.

 

Ενδεχομένως και αυτό να είναι το επόμενο βήμα μετά την κίνηση να ανεξαρτητοποιήσει το τμήμα Vive VR, ώστε να αποτελέσει μία ξεχωριστή οντότητα, μετατρέποντας το ουσιαστικά σε θυγατρική της. Μία ακόμη επιλογή, που όμως δεν φαίνεται να έχει και πολλές πιθανότητες, είναι να ξεκινήσει συζητήσεις για την εξαγορά της, κάτι που θα συμπεριλάμβανε τόσο το τμήμα κατασκευής smartphones όσο και το τμήμα εικονικής πραγματικότητας.

 

Η εταιρεία πάντως φαίνεται να εισήλθε στο… σωστό δρόμο με την ανακοίνωση των HTC 10 και HTC U11, που γνώρισαν σχετική επιτυχία ενώ κάποια χρήματα μπήκαν στα ταμεία της και από τη συμφωνία της με τη Google για να αναλάβει τη κατασκευή των πρώτων συσκευών της σειράς Pixel αλλά και το ένα από τα δύο μοντέλα της δεύτερης γενιάς επίσης.

 

Στην αναφορά του, το Bloomberg επισημαίνει ότι παραμένει άγνωστο για την ώρα, πως θα μπορούσε να βοηθήσει μακροπρόθεσμα την εταιρεία η πώληση του πλέον επιτυχημένου και πολλά υποσχόμενου τμήματος της (VR) και όχι η πώληση του τμήματος που χάνει χρήματα (smartphones). Από ότι φαίνεται, σε αυτό θα απαντήσουν τα στελέχη της εταιρείας όταν έρθει η ώρα, αν βεβαίως έρθει.

 

Link.png Site: Engadget