Το Ascend P6 ανακοινώθηκε τον Ιούνιο και εντυπωσίασε αμέσως με τα πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και κυρίως για το σχεδιασμό του στον οποίο ξεχωρίζει το πάχος των 6.18 χιλιοστών, κάνοντας το το πιο λεπτό smartphone της αγοράς.

Στην IFA 2013 είχαμε μια πρώτη επαφή με το κορυφαίο smartphone της κινεζικής εταιρείας Huawei, με τις πρώτες εντυπώσεις να είναι άκρως θετικές. Ξεκινώντας από το σχεδιασμό, το πάχος της συσκευής είναι εντυπωσιακά λεπτό με το σχεδιασμό να «κλέβει» τις εντυπώσεις αλλά και το iPhone 5 θα λέγαμε αφού οι ομοιότητες στα πλάγια με το μεταλλικό σώμα είναι ολοφάνερες.

 

ascend%20p6.JPG

 

Το κάτω μέρος της συσκευής έχει μια χαρακτηριστική καμπύλη η οποία προσθέτει στο γενικό σύνολο ενώ το πίσω μέρος καλύπτεται από πολυκαρβονικό πλαστικό με πολύ όμορφη αίσθηση κατά την αφή. Το βάρος της συσκευής είναι μόλις 120 γραμμάρια και με βάση το μέγεθος της οθόνης και το πάχος, κάνουν το Ascend P6 πολύ άνετο στο κράτημα.

 

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζουμε την IPS οθόνη των 4.7 ιντσών με HD ανάλυση και 312 ppi. Η μπροστινή κάμερα διαθέτει εντυπωσιακή ανάλυση 5mp ενώ η πίσω στα 8mp με διάφραγμα F2.0, BSI και 4 εκατοστά macro view για μεγαλύτερη λεπτομέρειες στις φωτογραφίες. Όπως συμβαίνει στα τελευταία μοντέλα, η Huawei εξοπλίζει το Ascend P6 με τετραπύρηνο επεξεργαστή δικής της κατασκευής στο 1.5 GHz με 2 GB RAM. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι μόλις 8gb αλλά μπορούμε να τον αναβαθμίσουμε μέσω της microSD θύρας.

 

 

Τρέχει την προτελευταία έκδοση του Android, την Jelly Bean 4.2.2 με το γραφικό περιβάλλον Emotion UI της Huawei να βρίσκεται στην επιφάνεια του και να αλλάζει λίγο τα πράγματα φέροντας δυνατότητες όπως εύκολη διαχείριση των widget στην κεντρική οθόνη, όμορφα themes και έναν οδηγό για εύκολη εκμάθηση χρήστης της συσκευής.

 

Το Ascend P6 κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά σε τρία χρώματα άσπρο, μαύρο και ροζ με τιμή €449.