Το δεύτερο και πιο οικονομικό smartphone που παρουσίασε χθες η Huawei μαζί με το Ascend Mate 7, είναι το νέο μέλος της σειράς G και συγκεκριμένα το Ascend G7.

Και το συγκεκριμένο μοντέλο της κινεζικής εταιρείας διακρίνεται για τον πολύ καλό unibody σχεδιασμό και κυρίως την ποιότητα κατασκευής στην οποία έχει γίνει χρήση αλουμινίου σε ένα μεγάλο μέρος της συσκευής, συμπεριλαμβανομένου και των microSD/microSIM καρτών. Όσον αφορά τις διαστάσεις, αυτές κρατούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα (πάχος 7.6 χιλιοστά) παρά τη μεγάλη IPS οθόνη των 5.5 ιντσών η οποία έχει HD ανάλυση, με τα περιθώρια αριστερά και δεξιά της να έχουν απόσταση μόλις 2.85 χιλιοστά από το υπόλοιπο σασί της συσκευής.

 

DSC00626.JPG

 

Έκπληξη προκαλεί η απόφαση της Huawei να χρησιμοποιήσει το Snapdragon 410 της Qualcomm και όχι κάποια δική της πρόταση, ένα SoC το οποίο διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 1.2 GHz με 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου. Υποστηρίζει ακόμα σύνδεση με δίκτυα 4ης γενιάς ενώ η μπαταρία των 3.000 mAh αναμένεται να χαρίζει αρκετά καλή αυτονομία.

 

Η Sony είναι υπεύθυνη για την κύρια κάμερα του Ascend G7 με τον 4ης γενιάς αισθητήρα των 13MP που κατασκευάζει, ο οποίος φυσικά είναι ικανός και για εγγραφή Full HD video. Ακολουθώντας τη μόδα της εποχής, η Huawei δίνει ιδιαίτερο βάρος στην εμπρόσθια κάμερα με αισθητήρα 5MP και αρκετά κόλπα στο λογισμικό για πιο εντυπωσιακές selfies όπως η δυνατότητα πανοράματος.

 

DSC00625.JPG

 

Το περιμένουμε στη χώρα μας τον επόμενο μήνα, με την τιμή να έχει οριστεί στα €299.

 

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt