Το Consumer Business Group της Huawei ανακοίνωσε πρόσφατα την διαθεσιμότητα του EMUI 9.0 για τις σειρές smartphone της Κινέζικης εταιρείας Mate 10, P20 και Honor Play/ 10.

Όσοι χρήστες έχουν τις παρακάτω συσκευές στην διάθεση τους, να γνωρίζουν ότι σύντομα θα αναβαθμιστούν στην τελευταία έκδοση του Emotion UI που βασίζεται στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google, Android 9 Pie.

  • HUAWEI Mate 10
  • HUAWEI Mate 10 Pro
  • HUAWEI P20
  • HUAWEI P20 Pro
  • Honor Play
  • Honor View 10
  • Honor 10

Το νέο Emotion UI 9.0, σύμφωνα με την Κινέζικη εταιρεία διακρίνεται από ένα απλοποιημένο σχεδιασμό που αντλεί έμπνευση από την ίδια τη φύση, χρησιμοποιώντας γήινα χρώματα και εικόνες από τοπία και όμορφα περιβάλλοντα. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι φέρνει μία πραγματικά καθηλωτική οπτική εμπειρία που δεν κουράζει τα μάτια και είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση του. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα νέο τρόπο χειρισμού με gestures, που παίρνουν τη θέση των πλήκτρων στο λογισμικό. Έτσι, είναι σε θέση να χειριστούν τη συσκευή τους με απλά swipes. H Huawei λέει πως σχεδίασε το EMUI 9.0 για να είναι το πλέον εργονομικό.

Η εταιρεία, ήταν από τις πρώτες που έκαναν λόγο για τον συνδυασμό Τεχνητής Νοημοσύνης στο mobile λογισμικό της, και με το EMUI 9.0 θέλει να εμπλουτίσει την εμπειρία χρήσης με AI ακόμα περισσότερο. Έτσι, στην διάθεση του χρήστη βρίσκονται τα HiVision και HiTouch, με το πρώτο να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες για προϊόντα ή για αξιοθέατα (μέσω Internet), απλώς στρέφοντας την κάμερα της συσκευής προς αυτά.  Με το δεύτερο, ο χρήστης της συσκευής μπορεί να βρει τιμές για διάφορα προϊόντα (με το να πατήσει και να κρατήσει δύο δάχτυλα του πάνω στην εικόνα κάθε προϊόντος) από περισσότερες από 200 πλατφόρμες eCommerce και επίσημα online καταστήματα και από περισσότερες από 100 μάρκες. Με το χαρακτηριστικό, η συσκευή μπορεί να αναγνωρίσει περισσότερα από 120 εκατομμύρια προϊόντα.

Εκτός από τα παραπάνω, το νέο EMUI 9.0 προσφέρει αυξημένη παραγωγικότητα μέσω του βελτιωμένου χαρακτηριστικού Easy Projection που γνωρίσαμε με τη σειρά Mate 10. Με το χαρακτηριστικό, οι χρήστες των συσκευών μπορούσαν να συνδέουν τη συσκευή τους με εξωτερικές οθόνες για αυξημένη παραγωγικότητα. Με το EMUI 9.0, η εταιρεία βελτίωσε το χαρακτηριστικό προσφέροντας wireless One-Click Projection καθώς τις λειτουργίες Capture και Highlight (δυνατότητα επισήμανσης και capturing περιεχομένου που προβάλλεται σε μία μεγαλύτερη οθόνη, όπως σε μία τηλεόραση για παράδειγμα). Μαζί με το Wireless Easy Projection, η Huawei με το EMUI 9.0 προσφέρει επιπλέον και τα χαρακτηριστικά Huawei Share (εύκολη εκτύπωση μέσω Bluetooth), Backup (εύκολα αντίγραφα ασφαλείας αρχείων σε SD card, σε USB flash drive ή ακόμα και σε NAS) και WPS με HiAI.

Huawei Central