Δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της μεγαλύτερης έκθεσης κινητής τηλεφωνίας, του Mobile World Congress, και μία από τις εταιρείες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει, η Huawei, έχει ξεκινήσει ήδη να επιβεβαιώνει εμμέσως τις διάφορες φήμες που υπήρχαν τις προηγούμενες εβδομάδες.

Έτσι με ένα μικρό βίντεο διάρκειας 20 δευτερολέπτων, η κινεζική εταιρεία επιβεβαιώνει ότι στις 26 Φεβρουαρίου, θα προχωρήσει στη Βαρκελώνη στα αποκαλυπτήρια του P10, του νέου της κορυφαίου smartphone. Με την ονομασία #Huawei P10 is coming (Το Huawei P10 έρχεται), το βίντεο δεν αποκαλύπτει πολλά πράγματα πέρα από ένα γράφημα που φανερώνει ότι όπως και το P9 έτσι και ο διάδοχός του θα διαθέτει διπλό σύστημα φακών στο πίσω μέρος, πιθανόν σε συνεργασία και πάλι με τη Leica.

 

Εντύπωση πάντως προκαλεί η απόφαση της κινεζικής εταιρείας να παρουσιάσει αυτό το διάστημα το συγκεκριμένο μοντέλο όταν το P9 και P9 Plus παρουσιάστηκαν στις αρχές Απριλίου και με την κυκλοφορία τους να γίνεται λίγο αργότερα. Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, περιμένουμε το P10 να έρχεται με οθόνη 5.5 ιντσών η οποία θα διακρίνεται για τις κυρτές της άκρες ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχει το κορυφαίο chipset της ίδιας της Huawei, το Kirin 960 με 4 ή 6GB μνήμη ανάλογα με το μοντέλο. Όπως και πέρσι περιμένουμε παράλληλα και την παρουσίαση του P10 Plus μοντέλου με μεγαλύτερη οθόνη και άλλες αλλαγές στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

 

 

Όμως τα P10 και P10 Plus δε θα είναι οι μοναδικές παρουσιάσεις της Huawei στη Βαρκελώνη αφού με σημερινό μήνυμά του ο πρόεδρος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει και το διάδοχο του πρώτου της έξυπνου ρολογιού που στηρίζεται στην πλατφόρμα Android Wear της Google. Το νέο μοντέλο αναμένεται να υποστηρίζει σύνδεση με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ενώ θα ενσωματώνει την έκδοση 2.0 του Android Wear.

 

Link.png Site: GSMArena | 2