Με ανακοίνωση της η Huawei έκανε γνωστό ότι πούλησε 200 εκατομμύρια smartphones το 2018, νούμερο που αποτελεί ορόσημο για την Κινέζικη εταιρεία.

Η Huawei επιβεβαίωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά σχεδόν ένα τρίτο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι αποστολές της Κινέζικης εταιρείας το 2017 έφτασαν τα 153 εκατομμύρια. Με την επίδοση της πέρυσι, η Huawei έβαλε τα θεμέλια για να ξεπεράσει σήμερα την Apple και να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο μετά την Samsung.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι στην παγκόσμια αγορά smartphones, η πρόοδος της Huawei ήταν δραματική, αφού από ένας κατασκευαστής που συγκαταλεγόταν μεταξύ των «άλλων» στους πίνακες και στα διαγράμματα των εταιρειών που πραγματοποιούν έρευνες αγοράς, βρέθηκε μεταξύ των τριών κορυφαίων κατασκευαστών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην ανακοίνωση της η Huawei ισχυρίζεται ότι υπάρχουν 500 εκατομμύρια ενεργά κινητά της αυτή την περίοδο σε περισσότερες από 170 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, και πως έχει βάλει στόχο να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία smartphones στον κόσμο μέχρι το τέλος του 2019.

Η Huawei αποκάλυψε ότι οι πωλήσεις των τελευταίων ναυαρχίδων της, των σειρών P20 και Mate 20, έφτασαν τα 16 εκατομμύρια και 5 εκατομμύρια τεμάχια αντίστοιχα. Παρόλα αυτά, οι περισσότερες πωλήσεις προήλθαν από τη σειρά nova (πάνω από 65 εκατομμύρια τεμάχια όλη τη χρονιά). Στα νούμερα, συμπεριλαμβάνονται και πωλήσεις της… Honor, με την Huawei να εξυμνεί την «εκπληκτική απόδοση» των συσκευών Honor 10 και Honor View 10, παρόλο που δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα νούμερα. Και όλα τα παραπάνω, με την Huawei να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε πολλές χώρες του κόσμου, κατηγορούμενη για κατασκοπεία κ.ά. 

Δείτε εδώ και την έρευνα της IDC για τις πωλήσεις των κινητών παγκοσμίως.

TechRadar