Σύμφωνα με άρθρο του Nikkei Asian Review, η Huawei εργάζεται στην κατασκευή της πρώτης τηλεόρασης 5G 8K, την οποία και σχεδιάζει να παρουσιάσει φέτος.

Η Κινέζικη εταιρεία, που σχεδιάζει τα δικά της 5G modem chips, ενδέχεται να επιθυμεί να εισέλθει στην αγορά των τηλεοράσεων. Ελάχιστες εταιρείες, έχουν αναφερθεί στην ιδέα της κυκλοφορίας μίας 5G-connected τηλεόρασης ωστόσο μία τέτοιου είδους συνδεσιμότητα θα μπορούσε να δώσει την δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάζουν γρήγορα περιεχόμενο VR ή άλλου είδους «data-heavy» περιεχόμενο (π.χ ταινίες σε ανάλυση 4K ή 8K) για να το παρακολουθήσουν στην υψηλής ανάλυσης τηλεόραση τους.

Μία τηλεόραση του είδους, θα πρέπει να διαθέτει επεξεργαστή που συνεργάζεται άριστα με ένα άρθρωμα 5G, και όπως έχουμε ήδη δει με τις συσκευές Mate X και Mate 20X 5G, η Huawei έχει την δυνατότητα να το κάνει πραγματικότητα. Η τηλεόραση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nikkei Asian Review πρόκειται να διαθέτει πάνελ 8K. Όμως υπάρχουν και άλλες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει μία 5G-connected 8K TV. Μόλις η τεχνολογία 5G φτάσει στο σημείο από άποψη ταχύτητας –και τιμών- να μπορεί να αντικαταστήσει το home broadband, τότε η τηλεόραση θα μπορούσε αναλαμβάνοντας και τις λειτουργίες του home router να αποτελέσει ένα υψηλής τεχνολογίας home hub, όπου θα συνδέονται όλες οι συσκευές στο σπίτι.

Αν και το περιεχόμενο 8K είναι σπάνιο, και οι τηλεοράσεις 4K γίνονται το «στάνταρντ», το επόμενο PlayStation αναμένεται να υποστηρίζει ανάλυση 8K και οι Samsung και Sony ξεκίνησαν να πωλούν τηλεοράσεις τέτοιας υψηλής ανάλυσης, αν και βεβαίως είναι ακόμα ακριβές για τους περισσότερους (η 65 ιντσών Q900 QLED Smart 8K UHD TV της Samsung στοιχίζει $4999,99).

Engadget

GSMArena