Μετά από αρκετές φημολογούμενες τεχνικές προδιαγραφές και δείγματα φωτογραφιών από την κάμερα του κορυφαίου μοντέλου, η Huawei αποκάλυψε τελικά την ημερομηνία παρουσίασης της σειράς P60.

Οι νέες ναυαρχίδες της εταιρείας θα ανακοινωθούν στις 23 Μαρτίου σε παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα, ενώ σ’ αυτή αναμένεται να δούμε και το νέο αναδιπλούμενο smartphone της εταιρείας, το Mate X3 καθώς και διάφορα άλλα νέα προϊόντα.

Η επίσημη ανάρτηση της Huawei στο Weibo δεν αποκαλύπτει περαιτέρω λεπτομέρειες, αν και μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα teasers να εμφανιστούν τις επόμενες μέρες, πριν την παρουσίαση. Με βάση τις τελευταίες φήμες, η σειρά Huawei P60 θα αποτελείται από τουλάχιστον δύο συσκευές - ένα μοντέλο vanilla P60 και ένα P60 Pro.

p60series.jpeg.845e36e7737d99a6a4644a24f6ea8cf3.jpeg

Το Huawei P60 Pro θα ενσωματώνει ένα ζεύγος καμερών στα 50MP με κύριο αισθητήρα Sony IMX888 και τον αισθητήρα IMX858 και πάλι της Sony να αναλαμβάνει χρέη υπερευρυγώνιου αισθητήρα. Επιπλέον η συσκευή αναμένεται να διαθέτει έναν αισθητήρα OmniVision OV64B στα 64MP. Αν οι πληροφορίες είναι σωστές, η απλή έκδοση με την ονομασία P60 θα πρέπει να διαθέτει κύρια κάμερα 52MP (IMX789) μαζί με υπερευρυγώνια κάμερα 50MP (IMX858) και ένα τηλεφακό 16MP (IMX351). Και τα δύο μοντέλα θα ενσωματώνουν chipset της σειράς 8 της Qualcomm, με πιθανότερο σενάριο αυτό του Snapdrgoan 8 Gen 2 SoC, αλλά χωρίς δυνατότητα σύνδεσης με 5G δίκτυα εξαιτίας του γνωστού θέματος.

Όσο για το Mate X3, το νέο foldable της Huawei αναμένεται να φέρει δυνατότητες δορυφορικής επικοινωνίας επόμενης γενιάς. Με βάση τις φήμες, οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα κειμένου και φωνής μέσω δορυφόρου. Το form factor της συσκευής δεν αναμένεται να αλλάξει δραματικά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά ενώ αρκετά καλύτερο αναμένεται να είναι το κεντρικό σύστημα καμερών.