Οι αναδιπλούμενες συσκευές Mate X και Galaxy Fold των Huawei και Samsung μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μας στο πρόσφατο Mobile World Congress.

Αν και οι δυνατότητες τους βασίζονται στον ίδιο «πυρήνα», στην εύκαμπτη, αναδιπλούμενη οθόνη τους, εντούτοις διαφέρουν σημαντικά από άποψη design, με τη Samsung να «τοποθετεί» την εύκαμπτη οθόνη στο εσωτερικό της συσκευής, παρέχοντας μία δεύτερη στο εξωτερικό για ευκολία χρήσης και την Huawei να προτιμάει την λύση μίας μεγαλύτερης διαγωνίου «εξωτερικής» οθόνης.

Ο Richard Yu, ο CEO του τμήματος mobile της Huawei μιλώντας στην ιστοσελίδα Business Insider έκανε γνωστό ότι η εταιρεία του σε κάποια φάση ασχολήθηκε με τρία διαφορετικά κόνσεπτ ταυτόχρονα, ένα από τα οποία έμοιαζε πολύ με το Galaxy Fold της Samsung, αν και «ακόμα καλύτερο» από αυτό σύμφωνα με τον ίδιο. Παρόλα αυτά, αποφάσισε να τερματίσει την ανάπτυξη του επειδή «ήταν κακό». «Πιστεύω ότι το να έχεις δύο οθόνες, μία οθόνη μπροστά και μία πίσω, καθιστά το κινητό υπερβολικά βαρύ» δήλωσε.

Αν και περιμέναμε να είναι ακριβές συσκευές, μετά την παρουσίαση τους έγινε άμεσα αντιληπτό ότι οι προτάσεις των δύο κατασκευαστών απευθύνονται σε λίγους, με το Galaxy Fold της Samsung να στοιχίζει €2000 και το Huawei Mate X να στοιχίζει €2299. Θα χρειαστεί ενδεχομένως να περάσει αρκετός καιρός, και να ενδιαφερθούν και άλλοι κατασκευαστές να προσφέρουν τέτοια προϊόντα, για να δούμε τις τιμές να μειώνονται.

1.jpg.614e3738e0e732c04ded4164d963e679.jpg

GSMArena

  • Like 1