Στη σειρά Mate τη προηγούμενη χρονιά, η Huawei χρησιμοποίησε διαφορετικού τύπου οθόνες, με το Mate 10 να συμβιβάζεται με μία LCD IPS και το Mate 10 Pro να διαθέτει οθόνη τεχνολογίας AMOLED. Από ότι φαίνεται ωστόσο του χρόνου, η Huawei πρόκειται να πάει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Mate 20 Pro δεν θα διαθέτει μόνο οθόνη τεχνολογίας OLED, αλλά θα είναι και «κυρτή» σαν αυτή που διαθέτει το Mate RS Porsche Design. Την κατασκευή της οθόνης θα αναλάβει η Κινέζικη εταιρεία BOE, και όχι η LG όπως συνέβη στην περίπτωση του πανάκριβου Mate RS Porsche Design.

Ένας in-display fingerprint reader επίσης θα βρίσκεται μεταξύ των χαρακτηριστικών της συσκευής. Η μαζική παραγωγή των νέων οθονών θα ξεκινήσει σύντομα ώστε οι συσκευές να είναι έτοιμες για το λανσάρισμα τους τον Οκτώβριο.

Παραδόξως, στη σχετική «διαρροή» δεν γίνεται λόγος για το «απλό Mate 20». Σύμφωνα με φήμες, το Mate 20 Pro θα διαθέτει πέρα από τριπλή κύρια κάμερα, και διπλή εμπρόσθια κάμερα για selfies. Στο εσωτερικό του αναμένεται να βρίσκεται το HiSilicon Kirin 980 επίσης.

GSMArena