Το Huawei Mate 30 ενδεχομένως θα είναι το πρώτο smartphone που θα κυκλοφορήσει με chipset κατασκευασμένο με λιθογραφία ακραίας υπεριώδους ακτινοβολίας (EUVL).

Στο εσωτερικό της συσκευής αναμένεται να βρίσκεται το Kirin 985 της HiSilicon που θα κατασκευαστεί στα εργοστάσια της TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company). Όπως ο προκάτοχός του, έτσι και αυτό θα παραχθεί σε κλίμακα 7nm, ωστόσο χάρη στις βελτιώσεις που φέρνει στην κατασκευή η λιθογραφία ακραίας υπεριώδους ακτινοβολίας όπως είναι το κατά 20% μεγαλύτερο «transistor density» (πέρα από μικρές βελτιώσεις στην απόδοση, η νέα μέθοδος συνεπάγεται και μικρότερο φυσικό αποτύπωμα), η κατασκευαστική μέθοδος θα διαφημιστεί ως 7+ nm.

To Kirin 985, όπως πιθανότατα θα καταλάβατε και από την ονομασία του δεν διαφέρει και πολύ από τον προκάτοχό του, με την αρχιτεκτονική του επεξεργαστή και του επεξεργαστική γραφικών να παραμένει στην ουσία όμοια, ωστόσο διαθέτει αυξημένες συχνότητες λειτουργίας για υψηλότερη απόδοση ενώ ενδέχεται χάρη στη νέα κατασκευαστική μέθοδο να έχει βελτιωθεί και η κατανάλωση του.

22.jpg.e07ca432c7bed5b679d4149789c26209.jpg

Η Huawei επιθυμεί να γίνει αυτάρκης όσον αφορά στην χρήση δικής της σχεδίασης chipsets, και έχει βάλει στόχο να χρησιμοποιεί στο 60% των συσκευών της chipsets σχεδιασμένα από την HiSilicon. Στις αρχές του 2019, το παραπάνω ποσοστό ήταν 45%, κατά 5% αυξημένο σε σχέση με πέρυσι. Πολλές entry-level συσκευές της Huawei ενσωματώνουν chipsets της MediaTek, οπότε και η συγκεκριμένη εταιρεία θα είναι εκείνη που θα επηρεαστεί αρνητικά από την αλλαγή στην στρατηγική της Huawei.

GSMArena