Ο διάδοχος του Mate X, το Mate Xs θα παρουσιαστεί επίσημα στο επερχόμενο Mobile World Congress τον Φεβρουάριο δήλωσε ο CEO του τμήματος Consumer Business Group της Huawei, Richard Yu.

Ο Richard Yu επιβεβαίωσε την παρουσίαση της αναβαθμισμένης έκδοσης του foldable smartphone της εταιρείας κατά την διάρκεια μίας συνάντησης που είχε πρόσφατα με Γάλλους δημοσιογράφους στα κεντρικά της εταιρείας, στην Shenzhen, στην Κίνα, και εκεί μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη σειρά P40.

O διευθύνοντας σύμβουλος δήλωσε ότι το Mate Xs θα ενσωματώνει το Kirin 990 SoC της HiSilicon και ότι θα είναι συμβατό με τα νέας γενιάς δίκτυα 5G. Επίσης θα διαθέτει αναβαθμισμένο μηχανισμό αναδίπλωσης (hinge) καθώς και ανθεκτικότερη οθόνη. Όπως όμως συνέβη και με τον προκάτοχό του, το Mate Xs θα λανσαριστεί χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της Google (χωρίς Google Play, Gmail, Google Maps κ.λπ).

Ο Richard Yu αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να διατεθεί η συσκευή στην Ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί –να θυμίσουμε ότι το Mate X δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα εκτός της Κινέζικης αγοράς.

Το 2ης γενιάς foldable smartphone της Huawei πάντως θα κυκλοφορήσει κανονικά στην Κινέζικη αγορά τον Μάρτιο του 2020.  

TechRadar

  • Like 3