Το smartphone P30 Pro ήταν το τελευταίο κορυφαίο smartphone της Huawei που διατέθηκε με «out-of-the-box» υποστήριξη για τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της Google.

Το κινητό αποδείχτηκε ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρωπαϊκή αγορά, και τώρα φαίνεται πως η Huawei θέλει να επεκτείνει την διάρκεια της ζωής του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Huawei Central, η Κινέζικη εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει μία νέα έκδοση της συσκευής στην Ευρωπαϊκή αγορά με την ονομασία Huawei P30 Pro New Edition.

Η συσκευή ή οι συσκευές θα προσφέρουν αναμενόμενα υποστήριξη στις εφαρμογές και στις υπηρεσίες της Google αλλά πρόκειται να έρθουν και με ορισμένες ακόμη αναβαθμίσεις. Οι τελευταίες «New Edition» συσκευές της Huawei διέθεταν περισσότερη μνήμη και αποθηκευτικό χώρο σε σχέση με τις «στάνταρντ» εκδόσεις οπότε είναι πολύ πιθανό το νέο P30 Pro να διατεθεί με 8GB RAM ή και 12GB RAM και με 256GB αποθηκευτικό χώρο. Περιμένουμε επίσης να κυκλοφορήσει σε νέα χρώματα.

Στον τομέα του λογισμικού, να θυμίσουμε ότι το P30 Pro είχε κυκλοφορήσει με Android 9 Pie και EMUI 9.1 και τον περασμένο Σεπτέμβριο (στη χώρα μας η αναβάθμιση ήρθε λίγο αργότερα) αναβαθμίστηκε σε EMUI 10 που βασίζεται στο Android 10. Λογικά, περιμένουμε το P30 Pro New Edition να διαθέτει την έκδοση EMUI 10.1. Για την ώρα δεν έχουμε πληροφόρηση για το κόστος του (ενδεχομένως θα διατεθεί με τη μορφή «bundle» μαζί με κάποια φορετή ενδεχομένως συσκευή της Κινέζικης εταιρείας). Το Huawei P30 Pro New Edition αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα στις 15 Μαΐου.  

Phonearena