Μία αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, αποκαλύπτει ένα ημι-αρθρωτό σχεδιασμό που επιτρέπει ακόμα πιο λεπτά περιθώρια γύρω από την οθόνη, ενώ παράλληλα διατηρεί τις αντιστατικές και αδιάβροχες ιδιότητες της συσκευής.

Η προσέγγιση της Huawei είναι μάλλον ενδιαφέρουσα και αποσκοπεί στο να επιλύσει ζητήματα που προκύπτουν κατά τον σχεδιασμό ενός bezel-less smartphone. Τέσσερις μεταλλικές λωρίδες πλαισιώνουν την οθόνη που τοποθετείται στο πάνω μέρος του περιβλήματος για το hardware. Οι μεταλλικές λωρίδες κολλούν στο περίβλημα με κόλλα, και το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο με λεπτά περιθώρια.

Δεδομένου ότι η οθόνη βρίσκεται στην εσοχή του κυρίου περιβλήματος, υπάρχει ελάχιστη ή μηδενική πίεση από τα πλαϊνά πλαίσια.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το design δεν εμποδίζει τις anti-dust και waterproof ιδιότητες της κατασκευής λόγω της υψηλής ποιότητας κατασκευής και της ισχυρής κόλλας. Άραγε πως θα μπορούσε να λειτουργήσει κανονικά ένας τέτοιος ημι-αρθρωτός σχεδιασμός και σε τι θα εξυπηρετούσε;

Από την ώρα που το πλαίσιο αποτελείται από τέσσερα τμήματα και όχι από ένα δεν το καθιστά περισσότερο ευάλωτο στις πτώσεις; Επίσης αξίζει να γίνουν ακόμα πιο μικρά τα περιθώρια (bezels) από αυτά που διαθέτει το Oppo Find X για παράδειγμα ή το vivo NEX;

gsmarena_001.jpg.b218845b2c87f00a5747fedbdc92638c.jpg

LetsGoDigital