Η κινεζική εταιρία ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα αναβάθμισης των συσκευών της στο EMUI 11.

Όπως θα περίμενε κανείς, οι σειρές Huawei P40 και Huawei Mate 30 θα είναι από τις πρώτες συσκευές που θα λάβουν το EMUI 11, ξεκινώντας από τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Οι υπόλοιπες συσκευές ίσως χρειαστεί να περιμένουν το πρώτο τρίμηνο του 2021 έως ότου λάβουν την αναβάθμιση. Η Huawei φυσικά, ανακοίνωσε επίσημα το χρονοδιάγραμμα αναβάθμισης, ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν πότε το τηλέφωνό τους ή tablet θα λάβει την ενημέρωση.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης για τα P40 και Mate 30 ξεκινάει τον Δεκέμβριο με τους χρήστες Αφρικής, Ασίας-Ειρηνικού, Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ρωσίας να λαμβάνουν πρώτοι την ενημέρωση. Οι χρήστες Λατινικής Αμερικής και της Ιαπωνίας θα χρειαστεί να περιμένουν έως και τον Ιανουάριο του 2021.

Όλα τα υπόλοιπα smartphones θα λάβουν την αναβάθμιση με το νέο έτος. Οι σειρές Mate XS και Nova 7 αναμένεται να αναβαθμιστούν τον Ιανουάριο. Άλλες συσκευές που πληρούν τις προϋποθέσεις αναβάθμισης, όπως οι σειρές P30, Mate 20, MatePad Pro και MediaPad M6 θα λάβουν την ενημέρωση το πρώτο τρίμηνο του 2021 και όχι αργότερα από τον Μάρτιο του ίδιου έτους.

Με την έλευση του EMUI 11 και ανεξάρτητα πότε αυτό θα έρθει στις συσκευές των χρηστών, η Huawei θα προσφέρει κάποιες βελτιώσεις. Το EMUI 11 βασίζεται στο Android 10 και θα φέρει ενημερώσεις σχετικά με την always-on οθόνη, μία πιο έξυπνη εμπειρία multitasking, καλύτερα animations και πιο δομημένο & ασφαλέστερο έλεγχο απορρήτου. Επίσης, θα υποστηρίζονται πλέον έως τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα ενεργές στο PC ενώ η Celia, η έξυπνη βοηθός της Huawei, θα γνωρίζει πλέον Ιταλικά και Γερμανικά.

Με το EMUI 11 θα έρθουν επίσης και ορισμένες λειτουργίες του Android 11. Η Huawei, ωστόσο, τόνισε ότι δεν θα βιαστεί να μεταβεί στην τελευταία έκδοση της Google. Η εταιρία πιστεύει ότι μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά στα κινητά της από τη Google υπό κάποιες συνθήκες ενώ δεν υπάρχει και τόσο μεγάλο κίνητρο για την υιοθέτηση του Android 11 όταν η εμπορική απαγόρευση των ΗΠΑ αποτρέπει τη Huawei να έχει πρόσβαση σε εφαρμογές και υπηρεσίες Google. Και όπως όλα δείχνουν, η Huawei αναμένεται να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο.