Χάρη σε ορισμένες αλλαγές στον κώδικα του αποκαλύφθηκε ποιο είναι το πρώτο smartphone που θα χρησιμοποιηθεί ως testbed για το Fuchsia, το νέο, υπό ανάπτυξη λειτουργικό σύστημα της Google για συσκευές όλων των ειδών. Πρόκειται για ένα smartphone της Huawei.

Oι Google και Huawei έχουν συνεργαστεί βεβαίως στο παρελθόν, αφού η δεύτερη κατασκεύασε το Nexus 6P, οπότε η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη. Στο παρελθόν έχουμε δει αρκετούς μηχανικούς της Huawei να αναρτούν αρκετά commits στον πηγαίο κώδικα του Fuchsia στο Gerrit ωστόσο κανένα δεν έφερνε κάποια σημαντική αλλαγή και δεν υποδείκνυε τα σχέδια της εταιρείας για το λειτουργικό σύστημα.

Από ένα νέο commit που υποβλήθηκε πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η Huawei εργάζεται πάνω στο να καταστήσει το λειτουργικό σύστημα συμβατό με όσες συσκευές βασίζονται στον επεξεργαστή του system-on-chip Kirin 970, ξεκινώντας από το Honor Play. Ο μηχανικός της Huawei κατάφερε τη συσκευή να κάνει boot στο Zircon, τον kernel του Fuchsia, αλλά μέχρι εκεί για την ώρα.

fuchsia-huawei-honor-play.png.3a08921ce77b55e19f45245e18bbb5f9.png

To Honor Play είναι η πρώτη συσκευή για απλούς καταναλωτές που δοκιμάζεται με το Fuchsia και η Huawei είναι η πρώτη εταιρεία που συμβάλει στο νέο ανοιχτού κώδικα εγχείρημα της Google. Εκτός από το Honor Play, η Huawei έχει κυκλοφορήσει αρκετές ακόμη συσκευές που βασίζονται στο Kirin 970, και που επομένως θα είναι συμβατές με το λειτουργικό σύστημα Fuchsia μελλοντικά, όπως είναι τα Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, Mate 10 Porsche Design, P20, P20 Pro, Mate RS Porsche Design, Honor V10 (Honor View 10), Honor 10, Huawei Nova 3 και Honor Note 10. Να αναφέρουμε, ότι αρκετές από τις παραπάνω συσκευές δεν πωλούνται στις ΗΠΑ για πολιτικούς λόγους.

9to5Google

  • Like 1