H Huawei συνεχίζει να επεκτείνει τη γκάμα των φορητών υπολογιστών της και στη πρόσφατη έκθεση MWC είχαμε την δυνατότητα να δούμε από κοντά στο περίπτερο της εταιρείας τις νέες της προτάσεις.

Πριν την επίσκεψη μας στο περίπτερο της, η Κινέζικη εταιρεία είχε προχωρήσει στην επίσημη παρουσίαση τους στην εκδήλωση με τίτλο «Smart Office Launch» ο οποίος τονίζει το στοιχείο της συνεργασίας (collaboration). Πράγματι, όλες οι νέες συσκευές «γραφείου» της εταιρείας διαθέτουν ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζει Super Device μέσω του οποίου μπορούν να διαμοιράζονται δεδομένα ή να επικοινωνούν μεταξύ χωρίς να εισέρχεται ο παράγοντας «λειτουργικό σύστημα» στην εξίσωση (Windows ή Harmony OS/ Android.

Η εταιρεία παρουσίασε στα πλαίσια της εκδήλωσης Smart Office Launch, τον υπολογιστή all-in-one με την ονομασία MateStation X, το tablet MatePad Paper με οθόνη E-Ink και συμβατότητα με stylus καθώς και τους νέους φορητούς υπολογιστές MateBook X Pro (2022) και MateBook E. Ο πρώτος αποτελεί μία βελτιωμένη και επανασχεδιασμένη έκδοση του γνωστού της notebook ενώ ο δεύτερος ακολουθεί τη συνταγή του «Surface Pro» και αποτελεί ένα 2-in-1 «μηχάνημα» με αποσπώμενο πληκτρολόγιο. 

MateBook E

Η Κινέζικη εταιρεία ακολουθώντας τη φιλοσοφία στη σχεδίαση που έκανε το Surface Pro ιδιαίτερα δημοφιλές παρουσίασε το MateBook E. Το σύστημα 2-in-1 της Huawei μάλιστα είναι ελαφρύτερο και λεπτότερο χάρη στην εκτεταμένη χρήση κράματος μαγνησίου και ανθρακονημάτων στο πλαίσιο και στο περίβλημα της συσκευής. Η οθόνη, τεχνολογίας OLED, αποτελεί ενδεχομένως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του MateBook E, και πράγματι, στην πρώτη επαφή μας με τη συσκευή ήταν το χαρακτηριστικό που κέρδισε περισσότερο τη προσοχή μας. Έχει διαγώνιο 12,6 ιντσών και ανάλυση 2560 x 1600 pixels επιδεικνύοντας μέγιστη φωτεινότητα που φτάνει τα 600 nits για να είναι ευανάγνωστη ακόμα και όταν το MateBook E χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους.

4_mwc_2022_huawei.jpg.241f3f9dfd4987dd4c4d0ef117582adc.jpg

Όπως και στην περίπτωση του MateBook X Pro (2022), η οθόνη είναι εργοστασιακά καλιμπραρισμένη (Delta E < 1) καλύπτοντας πλήρως (100%) τον χρωματοχώρο DCI-P3. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση η Κινέζικη εταιρεία χρησιμοποιεί επεξεργαστές 11ης γενιάς Intel Core. Φυσικά κάνει χρήση τελευταίων προτύπων ασύρματης συνδεσιμότητας και δικτύωσης (Bluetooth, WiFi) αλλά μας έκανε εντύπωση που διαθέτει μόνο μόνο μία υποδοχή USB Type-C (Thunderbolt 4 και φόρτιση 65W). Φυσικά διαθέτει τα γνωστά «pogo pins» για τη σύνδεση του αποσπώμενου πληκτρολογίου ενώ διατηρεί τη συμβατότητα του με το γνωστό Smart Magnetic Keyboard της εταιρείας αλλά και με το 2ης γενιάς M-Pencil (4.096 επίπεδα πίεσης, μόλις 2ms υστέρηση) που προσαρμόζεται μαγνητικά στο πλάι του tablet και φορτίζει ασύρματα.   

MateBook X Pro (2022)

Το νέο Huawei MateBook X Pro (2022) είναι ελαφρώς πιο κομψό από τον προκάτοχό του καθώς είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο με το πάχος του μόλις να ξεπερνάει το 1,5 εκ. στο πίσω τμήμα του και το βάρος του να μην ξεπερνάει τα 1400 γρ. Η οθόνη του, είναι το δυνατότερο στοιχείο του κατά την άποψη μας, καθώς χαρακτηρίζεται από εξαιρετικό χρώμα και ευκρίνεια. Πιο συγκεκριμένα, έχει διαγώνιο 14,2 ιντσών με ανάλυση 3120 x 2080 pixels (3:2) και υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 90 Hz με την φωτεινότητα να μπορεί να φτάσει τα 500nits για να είναι ευανάγνωστη ακόμα και σε συνθήκες με αρκετό φως.

Η οθόνη καλύπτει πλήρως τον χρωματοχώρο DCI-P3 (με ακρίβεια χρώματος Delta E < 1). Τα multimedia χαρακτηριστικά συμπληρώνονται από μία κάμερα 720p με συστοιχία μικροφώνων και από ένα σύστημα έξι ηχείων που η εταιρεία υποστηρίζει ότι προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής έντασης ήχο χάρη στο χαρακτηριστικό Sound Filed Reconstruction.

1_mwc_2022_huawei.jpg.16b827851aef47bd3c85c7ef709208bf.jpg

Σημαντικές βελτιώσεις έχουν γίνει και στο touchpad, το οποίο υποστηρίζει περισσότερες χειρονομίες, δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να ελέγξει την ένταση του ήχου ή την φωτεινότητα της οθόνης κ.ά. Ο MateBook X Pro (2022) εξακολουθεί να βασίζεται στην πλατφόρμα της Intel και σε 11ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core ωστόσο η εταιρεία επανασχεδίασε το σύστημα ψύξης για να είναι αποτελεσματικότερο και αποδοτικότερο. Ο εξοπλισμός του, που περιλαμβάνει WiFi και Bluetooth συμπληρώνεται από τέσσερις USB Type-C υποδοχές (δύο τύπου USB 3.2 Gen 2 και δύο τύπου USB 3.2 Gen 1) και από έναν ταχυφορτιστή (GaN) 90W.

  • Like 3
  • Sad 1