Την είσοδό της στα e-book readers τα οποία όμως διαθέτουν και tablet δυνατότητες, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων η Huawei στο MWC 2022.

Το MatePad Paper προορίζεται ξεκάθαρα για διάβασμα και για… γράψιμο (ο χρήστης μπορεί να κρατά σημειώσεις ή να γράψει ακόμα και ένα… μυθιστόρημα εφόσον το θέλει), έχοντας όμως και άλλες ενδιαφέρουσες λειτουργίες όπως την εκτέλεση εφαρμογών μέσα από το App Gallery από τη στιγμή που στηρίζεται στο HarmonyOS. Η πρώτη εντύπωση που μας έδωσε από κοντά είναι ως μια εναλλακτική του reMarkable, σε μια νέα κατηγορία που όπως φαίνεται συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον. 

1_mwc_2022_matepad_paper.jpg.4b40ef3e577e0c54396db0095f731f73.jpg

Η οθόνη είναι τεχνολογίας E-Ink και έχει διαγώνιο 10,3 ιντσών αξιοποιώντας μία τεχνολογία που η εταιρεία ονομάζει smart refresh technology. Επειδή πρόκειται και για ένα… κανονικό tablet, η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει στον χρήστη να αναπαράγει βίντεο, να «σερφάρει» στο Internet ή να πλοηγείται στο γραφικό περιβάλλον χρήσης πολύ ταχύτερα συγκριτικά με παρόμοιας τεχνολογίας οθόνη e-book readers και tablets. Η μεγάλη οθόνη επιπλέον παρέχει αρκετή ωφέλιμη επιφάνεια για να χωράει περισσότερο κείμενο και να… γυρνάς λιγότερες σελίδες. 

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των οθονών E-Ink είναι γνωστά όμως το καλύτερο με τη συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ότι μπορείς να διαβάσεις άνετα κείμενο ακόμα και στο έντονο φως του ήλιου χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η οθόνη έρχεται με μία αντι-αντανακλαστική επίστρωση που υποστηρίζει 32 επίπεδα φωτεινότητας και σε επιτρέπει να διαβάζεις ανενόχλητος ακόμα και στα πιο σκοτεινά περιβάλλοντα επίσης.

Το Huawei MatePad Paper υποστηρίζει το 2ης γενιάς M-Pencil της εταιρείας που διαθέτει 4.096 επίπεδα πίεσης με την εταιρεία να κάνει λόγο για υστέρηση -κατά τη γραφή στην οθόνη- που είναι μόλις 26ms, ώστε η αίσθηση γραψίματος να μοιάζει με αυτή ενός καλού στυλό ή μολυβιού στο χαρτί. Χάρη στον τύπο επίσης της τεχνολογίας E-Ink που είναι PMMA, η αίσθηση είναι κατά κάποιο τρόπο «ανάγλυφη» μιμούμενη την αίσθηση που αφήνει το χαρτί κατά την αφή. Το λογισμικό -που δεν είναι άλλο από το Harmony OS 2.0- επιτρέπει στον χρήστη να κρατάει σημειώσεις με την οθόνη χωρισμένη σε δύο τμήματα (split screen), έχοντας το σημειωματάριο στην μία πλευρά της και την εφαρμογή για τις σημειώσεις στην άλλη. Η ειδικά προσαρμοσμένη για τις ανάγκες του συγκεκριμένου tablet έκδοση του Harmony OS 2.0 επίσης, επιτρέπει τον εύκολο διαμοιρασμό περιεχομένου από κινητά της Huawei ή άλλες συσκευές.

 

 Διαθέτει 4GB RAM, 64GB αποθηκευτικού χώρου, WiFi 6+ καθώς και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι ενσωματωμένος στο πλήκτρο power on/off. Η αυτονομία του διαρκεί για έως και τέσσερις εβδομάδες σε κατάσταση αναμονής. Μπορεί να φορτώσει τα περισσότερα format αρχείων συμπεριλαμβανομένου pdf ενώ η Huawei λανσάρει παράλληλα και το δικό της e-book store με 20.000 βιβλία. 

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα (Black, Khaki και Blue) και στη συσκευασία του θα περιλαμβάνει το M-Pencil και μία θήκη Folio Cover. Αναμένεται στην Ευρωπαϊκή αγορά στο προσεχές διάστημα, με τιμή 499€ ενώ σε ότι αφορά το ενδεχόμενο κυκλοφορίας του στη χώρα μας, αυτό θα ξεκαθαρίσει μέσα στο μήνα όπως μας αναφέρθηκε.

  • Like 7
  • Thanks 3