Μπορεί η Huawei να μην έδειξε... Mate στην έκθεση IFA 2016, ωστόσο είχε Nova, μία νέα σειρά mid-range φορητών συσκευών με ωραία αισθητική και προσεγμένα υλικά κατασκευής, αλλά και προσιτή τιμή.

Το Huawei Nova μοιάζει με το μικρό αδερφάκι του Nexus 6P, κάτι που είναι περισσότερο φανερό από την ύπαρξη του λεγόμενου “visor” στο πίσω μέρος, και στο ύψος της οπίσθιας κάμερας. Είναι μικρότερο από το Nova Plus, το οποίο παρουσιάστηκε παράλληλα, και διαθέτει οθόνη LCD IPS ανάλυσης 1080 x 1920 pixels με διαγώνιο 5,0 ιντσών.

 

Κάτω από το “καπό” διαθέτει το Qualcomm Snapdragon 625 SoC, 3GB RAM και 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου, ενώ δεν απουσιάζει η δεύτερη υποδοχή για κάρτα SIM (αν και θα πρέπει να θυσιαστεί η κάρτα microSD για να την χρησιμοποιήσετε), η υποστήριξη δικτύων 4G LTE Cat.6, ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων (όμοιος με του P9) και η υποδοχή USB Type-C. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 3020mAh.

 


 


Στην πρόσοψη, διαθέτει κάμερα 8,0 Megapixels (f/2.0) για υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες/ selfies. H κύρια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 12 Megapixels και διαθέτει σύστημα φακών με διάφραγμα f/2.2 και σύστημα αυτόματης εστίασης με phase detection. Το λογισμικό βασίζεται στο Emotion UI 4.1 και στο Android 6.0 Marshmallow. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις αρχές Οκτωβρίου με τιμή €399.

 


P1080121.jpg

 


Η αποστολή του insomnia στην IFA 2016 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ