Η Huawei δεν μπορεί να πάρει ανάσα από την πίεση και τα συνεχή σφυροκοπήματα που δέχεται από τις Αμερικανικές εταιρείες και οργανισμούς.

Μετά την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος και την προσθήκη της Κινέζικης εταιρείας και των θυγατρικών της στην μαύρη λίστα του Υπουργείου Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών που απαγορεύει στην Κινέζικη εταιρεία να συναλλάσσεται με Αμερικανικές εταιρείες και να προμηθεύεται Αμερικανικής προέλευσης προϊόντα, είχαμε εν ολίγοις την ανάκληση της άδειας για το Android από την Google, τον τερματισμό της συνεργασίας της με την ARM καθώς και με άλλες εταιρείες όπως οι Qualcomm, Broadcom, Intel κ.ά.

Το τελευταίο χτύπημα έρχεται από τον SD Association, που αφαίρεσε την Huawei από την λίστα των εταιρειών που έχουν την άδεια χρήσης των τεχνολογιών του οργανισμού. Αυτό σημαίνει ότι η Huawei δεν αποτελεί πια μέλος του SD Association και δεν έχει το δικαίωμα να κατασκευάζει προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων και smartphones με υποδοχή microSD ή SD.

Huawei-sd-association.jpg.cdc9093b9be6a540abfacd5e33ea0be5.jpg

Η Huawei βεβαίως είχε πάρει τα μέτρα της –λογικά όμως δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Έτσι πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε την τεχνολογία NM card (Nano-Memory Card) που τοποθετείται στην δεύτερη υποδοχή nanoSIM των συσκευών της. Η κάρτα μνήμης της Huawei κάνει χρήση του πρωτοκόλλου eMMC 4.5 και υποστηρίζει ταχύτητες ανάγνωσης έως και 90MB/s. Άγνωστο αν υπάρχουν Αμερικανικές ευρεσιτεχνίες που έχουν χρησιμοποιηθεί από την Huawei για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και κατά πόσο την επηρεάζουν.

SlashGear

GizChina

  • Like 1