Η Huawei έχει αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις λόγω των επιπτώσεων των αμερικανικών κυρώσεων, ωστόσο συνεχίζει να καινοτομεί στον κλάδο των smartphones.

Η τελευταία προσθήκη στην καητογρία είναι το Mate 60 Pro, το οποίο εισάγει αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και σχεδιαστικά στοιχεία. Όμως όπως αναφέρουν διάφορες ιστοσελίδες μεταξύ των οποίων και το Android Authority, η Huawei αναφέρει ότι η συσκευή δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει εκτός Κίνας.

Ένα από τα στοιχεία σχεδιασμού που ξεχωρίζουν στο Mate 60 Pro είναι η εμπρόσθια οθόνη του, η οποία διαθέτει τρεις μικρές οπές. Οι οπές αυτές εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς, με τη μία να στεγάζει την selfie κάμερα και τις άλλες δύο να επιτρέπουν προηγμένες δυνατότητες ξεκλειδώματος της συσκευής μέσω αξιόπιστης αναγνώρισης του προσώπου του κατόχου, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της σειράς Mate της Huawei.

Και στο πίσω μέρος πάντως το Mate 60 Pro ξεχωρίζει αφού υπάρχει διχρωμία. Τα μαύρα και μοβ μοντέλα διαθέτουν δερμάτινη πλάτη, ενώ οι πράσινες και ασημί εκδόσεις είναι κατασκευασμένες από ίνες μπροκάρ. Η σχεδιαστική αυτή προσέγγιση διατηρεί την ανθεκτικότητα του τηλεφώνου, με βαθμολογία IP68 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη, σύμφωνα με τις προηγούμενες προτάσεις της Huawei.

Μια αξιοσημείωτη καινοτομία στο Mate 60 Pro είναι οι δυνατότητες δορυφορικών κλήσεων. Ενώ άλλα smartphones προσφέρουν κυρίως SOS έκτακτης ανάγκης και μηνύματα κειμένου μέσω δορυφόρου, η Huawei έκανε ένα σημαντικό βήμα ενσωματώνοντας πλήρη λειτουργία δορυφορικών κλήσεων, συνεργαζόμενη αρχικά με την China Telecom για τη συγκεκριμένη λειτουργία. 

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Mate 60 Pro είναι εξοπλισμένο με εντυπωσιακές προδιαγραφές σε όλους τους τομείς. Διαθέτει οθόνη LTPO OLED 6,82 ιντσών με ανάλυση 2.720 x 1.260 pixel και ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Η συσκευή διαθέτει σημαντική 12GB  RAM και προσφέρει μια σειρά από επιλογές εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, από 256GB έως 1TB, με δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών NM. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5.000mAh, υποστηρίζοντας ενσύρματη φόρτιση 88W και ασύρματη φόρτιση 50W, με γρήγορους χρόνους και στις δύο περιπτώσεις.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Huawei έχει παρεκκλίνει από τη συνήθη πρακτική της, μη αναφέροντας ρητά τον επεξεργαστή ή τις μπάντες δικτύου για το Mate 60 Pro στην ιστοσελίδα της. Οι διαρροές από αξιόπιστες πηγές υποδηλώνουν ότι το τηλέφωνο τροφοδοτείται από ένα εσωτερικό chipset Kirin, το οποίο διαθέτει οκταπύρηνη CPU που αποτελείται από τέσσερις πυρήνες Cortex-A78 και τέσσερις πυρήνες Cortex-A510, μαζί με μια εσωτερική "Maleoon 910" GPU. Ωστόσο, η Huawei επέλεξε να μην επιβεβαιώσει αυτές τις λεπτομέρειες ή να διευκρινίσει αν η συσκευή υποστηρίζει συνδεσιμότητα 5G κάτι που πάντως φαίνεται ότι ισχύει.

Huawei Mate 60 Pro silently arrives with three punch holes in the display

Το κεντρικό σύστημα καμερών του Mate 60 Pro είναι ευέλικτο και ικανό, περιλαμβάνοντας 3 αισθητήρες. Η κύρια κάμερα διαθέτει ανάλυση 50MP και ρυθμιζόμενο διάφραγμα που κυμαίνεται από f/1.4 έως f/4.0. Επιπλέον, η συσκευή περιλαμβάνει τηλεφακό 48MP (3,5x) με δυνατότητες macro και έναν υπερευρυγώνιο φακό στα 12MP. Αν και το μικρότερο διάφραγμα του τηλεφακού μπορεί να επηρεάσει την απόδοση σε χαμηλό φωτισμό σε σύγκριση με το P60 Pro, οι δυνατότητες μακροφωτογράφισης της είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη. Η μπροστινή κάμερα είναι στα 13MP, εξασφαλίζοντας selfies υψηλής ποιότητας.

Στο πλαίσιο ενός προγράμματος πρώιμης πρόσβασης στην Κίνα, η Huawei έχει ξεκινήσει μια περιορισμένη πώληση του Mate 60 Pro. Ενώ η τιμή του βασικού μοντέλου 256GB δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, η παραλλαγή 512GB κοστίζει επί του παρόντος 6.999 γιουάν (~960 δολάρια).

  • Like 1