Στο Jamf Nation User Conference, που απευθύνεται σε επαγγελματίες διαχειριστές IT, ο Vice President του τμήματος Workplace as a Service της IBM, Fletcher Previn, μίλησε για την απόφαση της IBM να δώσει τη δυνατότητα στους εργαζομένους της να επιλέγουν υπολογιστές με Windows ή υπολογιστές Mac αλλά και τη διαφορά στο κόστος.

Η IBM ξεκίνησε να προσφέρει στους υπαλλήλους της Macs στα μέσα του 2015 και σύντομα έγινε ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Apple. Κατά το πρώτο έτος, η Apple ανέπτυξε κατά μήκος της επιχείρησής της σχεδόν 30 χιλιάδες Macs, αλλά με τους εργαζομένους της να επιλέγουν Macs αντί για PCs, η IBM κατέληξε να διαθέτει στην επιχείρηση της 90 χιλιάδες Macs που τη διαχείριση και την υποστήριξη τους ανέλαβαν… πέντε διαχειριστές.

 

Υπήρχε αρχικά η αντίληψη ότι τα Macs θα ήταν σημαντικά ακριβοτερα από τα PCs, αλλά κατά την διάρκεια του περασμένου χρόνου η IBM ανακάλυψε ότι ήταν στην πραγματικότητα τα PCs που ήταν πιο ακριβά. Σε διάστημα τεσσάρων ετών, ο Previn υποστηρίζει ότι η IBM εξοικονομεί έως και $543 ανά Mac σε σύγκριση με ένα PC.

 

Αλλά δεν είναι ακριβό και δεν υπερφορτώνει το (τμήμα) IT; "Όχι" απαντάει ο Previn και συμπληρώνει: "Η IBM διαπίστωσε ότι όχι μόνο τα PCs οδηγούν σε διπλάσιες κλήσεις υποστήριξης, είναι επιπλέον και τρεις φορές ακριβότερα. Πιο συγκεκριμένα, και ανάλογα το μοντέλο, η IBM εξοικονομεί από $273 έως $543 ανά Mac σε σύγκριση με ένα PC, σε διάστημα τεσσάρων ετών. Και αυτό αντανακλά την καλύτερη τιμή που έχουμε πάρει ποτέ από την Microsoft” δήλωσε ο Previn. Πολλαπλασιάστε τώρα το παραπάνω νούμερο επί εκατό χιλιάδες, όσοι είναι οι υπολογιστές που θα χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της IBM του χρόνου, και μιλάμε για σοβαρή εξοικονόμηση χρημάτων.

 

Στο προηγούμενο συνέδριο Jamf, ο Fletcher Previn είχε κάνει παρόμοια σχόλια. “Κάθε Mac που αγοράζουμε βγάζει και εξοικονομεί χρήματα για την IBM” είχε δηλώσει περυσι ο Previn. Οι υπολογιστές Mac αυξάνουν την δημοτικότητα τους ανάμεσα στους υπαλλήλους της IBM διαρκώς, και σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, το 73% εξ αυτών επιθυμεί ο επόμενος υπολογιστής του να είναι Mac. Για να καλύψει την ζήτηση, κάθε εβδομάδα η IBM αναπτύσσει στο δίκτυο της 1300 νέους υπολογιστές Mac κάθε εβδομάδα, χρησιμοποιώντας το λογισμικό διαχείρισης Jamf και το Device Enrollment Program της Apple για να βοηθήσει τους χρήστες της να ξεκινήσουν γρήγορα την εργασία τους.

 

Link.png Site: Macrumors