Τις επιδόσεις της νέας γενιάς επεξεργαστών Bay Trail δοκιμάζει η ιστοσελίδα του Engadget, ενσωματώνοντας το τελευταίας γενιάς chip της Intel σε συσκευή tablet.

Υπενθυμίζουμε ότι το Bay Trail chip ανήκει στην κατηγορία της αρχιτεκτονικής 22nm, ενώ απευθύνεται κυρίως σε φορητές συσκευές λόγω μικρού μεγέθους και χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας. Στις δοκιμές χρησιμοποιήθηκε το τετραπύρηνο Z3770 chip με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

Τρεις από τις πιο γνωστές εφαρμογές benchmarks το Quadrant, το AnTuTu και το SunSpider δείχνουν παραπλήσια αποτελέσματα μεταξύ των Bay Trail, Tegra 4 και Snapdragon 800, με το Tegra 4 να έρχεται λίγο πιο πίσω από το Quadrant. Το συγκριτικό της CF-Bench το οποίο είναι γενικού σκοπού είναι αυτό που δείχνει το μικτότερο ποσοστό για το νέο chip της Intel. Οι δοκιμές του Engadget στο γραφικό κομμάτι τοποθετούν το Z3770 πίσω από το Snapdragon 800 και ειδικότερα στο κομμάτι του 3D.

 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του έναντι στο Snapdragon 800 είναι ότι η λύση της Intel είναι συμβατή και με τα Windows 8.1, ενώ ο Snapdragon συνεργάζεται μόνο με την έκδοση των Windows RT. Έτσι όσον αφορά τις συγκρίσεις στην πλατφόρμα των Windows μπορεί να υπάρξει ουσιαστική σύγκριση μόνο με το Clover Trail chip. Οι επιδόσεις του Bay Trail στα Windows παρουσιάζονται ιδιαίτερα αυξημένες, με το τεστ του SunSpider να δείχνει σχεδόν μισούς χρόνους με τη δοκιμή του Bay ύστερα από το Clover chip. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το σκορ του Iconia W510 έφτασε το 2.445 σε δοκιμή με ανάλυση 1360x766, ενώ το tablet που ενσωμάτωνε το Bay Trail έφτασε τους 16.079 πόντους στην ίδια ανάλυση.

 

2013-10-09_0114.jpg

 

Ανεβάζοντας την ανάλυση στα 1080p, την εγγενή ανάλυση του tablet το Bay Trail έφτασε τους 14.174 πόντους. Οι επιδόσεις αυτές αξίζει να σημειωθεί ότι δεν απέχουν ιδιαίτερα από το υψηλών επιδόσεων chip που θα συναντήσουμε στο Surface Pro της Microsoft, ένα chip που καταναλώνει περισσότερη ενέργεια.

 

Σίγουρα το νέο chip της Intel σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εταιρεία, το οποίο εμφανίζεται ριζικά ανανεωμένο σε σύγκριση με τους προκατόχους του. Ουσιαστικά έρχεται να επουλώσει μία από τις μεγαλύτερες πληγές των Windows tablets, αυτή της αυτονομίας.

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2013/10/08/intel-bay-trail-benchmarks/?ncid=txtlnkusaolp00000601[/url]']Engadget