Η Intel ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες πως τα αποτελέσματα των πωλήσεων της στο δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν καλύτερα απο όσα υπολόγιζε αρχικά. Η απόφαση της Microsoft να σταματήσει να υποστηρίζει τα Windows XP φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση για επαγγελματικούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με την Intel, το δεύτερο τρίμηνο τα έσοδά της έφτασαν τα 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια (υπολογίζοντας μία απόκλιση 300 εκατομμυρίων δολαρίων), ενώ όταν είχε παρουσιάσει τα αποτελέσματα του πρώτου τρίμηνου παλαιότερα είχε προβλέψει έσοδα 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων (με απόκλιση περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων).

 

Στο μεταξύ, η Intel είχε δηλώσει πως το περιθώριο κέρδους της θα ανέβει κατά 1 μονάδα, στο 64%, ενώ τα κόστη θα ανέβουν και αυτά λόγω της αύξησης των εσόδων.

 

Η Wall Street περίμενε από την Intel να δηλώσει έσοδα 13,02 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο με μικτό περιθώριο κέρδους 62,6%. Επίσης τα κέρδη της αναμενόταν να έφταναν τα 0,47δολάρια/μετοχή.

 

Τέλος, για το τρέχον έτος η Intel αναφέρει πως αναμένει αύξηση των εσόδων της, μία πρόβλεψη πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες για σταθερές πωλήσεις ενώ προσθέτει πως η αλλαγή αυτή σηματοδοτείται κυρίως από τη μεγάλη ζήτηση για επαγγελματικούς υπολογιστές.

 

Link.png Site: Cnet.com