Όσοι χρήστες είναι αναποφάσιστοι ως προς το θέμα της αναβάθμισης σε Haswell CPU και περιμένουν να δούν τις επιδόσεις των νέων επεξεργαστών της Intel, ίσως έφθασε η μέρα να πάρουν την απόφασή τους, καθώς κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο τα πρώτα bechmarks τις μετρήσεις των οποίων διενήργησε η ιστοσελίδα Tom’s Hardware.

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα κατάφερε να πάρει στα χέρια της τον Core i7-4770K ο οποίος θα αντικαταστήσει τον i7-3770K. Το συγκεκριμένο chip φέρει τους ίδιους χρονισμούς, αριθμό πυρήνων και 8MB μνήμης L3 cache με τους αντίστοιχους Ivy Bridge. Η μόνη διαφορά είναι η συχνότητα λειτουργίας της GPU η οποία έχει χρονιστεί κατά 100 MHz υψηλότερα.

 

Παρά το γεγονός ότι το σύστημα στο οποίο έγιναν οι δοκιμές είχε κατά 17% μικρότερο memory bandwidth, οι Haswell κατάφεραν να σημειώσουν καλύτερες επιδόσεις από τα αντίστοιχα Ivy Bridge chips κατά 7%-13%. Πρόκειται για θεαματικά αποτελέσματα δεδομένου άλλωστε ότι η εταιρεία διατήρησε τους ίδιους χρονισμούς. Επιπροσθέτως οι επιδόσεις τους στο Multimedia benchmark ήταν διπλάσιες από εκείνες των Ivy Bridge.

 

2013-03-18-image-8.png

 

Τέλος τα frame rates ήταν κατά 12%-50% υψηλότερα ανάλογα με την ανάλυση και το παιχνίδι. Δυστυχώς δεν εξετάστηκαν από την ιστοσελίδα οι δυνατότητες overclocking που παρέχουν οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές ούτε έλαβε χώρα η καταγραφή της κατανάλωσης ενέργειας.

 

Η νέα γενιά επεξεργαστών της Intel αναμένεται να καταφθάσει μέσα στους επόμενους μήνες. Γεγονός είναι ότι οι επιδόσεις τους θα είναι ακόμη καλύτερες σε σύγκριση με τα συγκεκριμένα πρώιμα αποτελέσματα ενός εργοστασιακού δείγματος που κατάφερε να αποκτήσει η ιστοσελίδα.

 

2013-03-18-image-9.png

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51986-intels-core-i7-4770k-haswell-cpu-gets-benchmarked.html[/url]']techspot.com