Το overclocking επεξεργαστών 6ης γενιάς Intel Core (Skylake) που είναι κλειδωμένοι, ήταν δυνατό μέχρι σήμερα χάρη σε μία ευγενική “χορηγία” διάφορων κατασκευαστών motherboards (π.χ ASRock).

Οι κατασκευαστές motherboards έδωσαν αυτή την δυνατότητα στους χρήστες που ήθελαν ακόμα υψηλότερη απόδοση αλλά και που δεν μπορούσαν να επενδύσουν στα ακριβότερα ξεκλείδωτα μοντέλα επεξεργαστών της Intel. Από ότι φαίνεται ωστόσο, η Intel θέλει να δώσει τέλος σε αυτό το ανεπίσημο πάρτι και θα διαθέσει ένα update (CPU microcode update) που θα μπλοκάρει οποιαδήποτε μορφή overclocking σε κλειδωμένους επεξεργαστές.

Φυσικά, η εταιρεία έχει έρθει σε συνεννόηση με τους κατασκευαστές motherboards και η αναβάθμιση θα έχει την μορφή BIOS update, οπότε όσοι έχετε στην διάθεση σας αυτή την δυνατότητα και θέλετε να την διατηρήσετε, ενδεχομένως θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι είτε θα μείνετε με την έκδοση BIOS που έχετε τώρα, είτε φανταζόμαστε θα πρέπει να εμπιστευτείτε κάποια “πειραγμένη” μελλοντική έκδοση, που θα διαθέτει όλα τα καλά νέα χαρακτηριστικά (π.χ που αφορούν σε αύξηση επιδόσεων ή σε πρόσθετη σταθερότητα) αλλά δεν θα περιλαμβάνει τον CPU microcode της Intel.

Όλες οι νέες αποστολές motherboards πάντως, θα διαθέτουν την αναβάθμιση από το εργοστάσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ASRock που είχε στα motherboards της το χαρακτηριστικό Sky OC, αφαίρεσε την δυνατότητα από τα motherboards της με τις νέες εκδόσεις BIOS (Remove SKY OC Function).

Μάλιστα, η dedicated ιστοσελίδα που είχε δημιουργήσει για την συγκεκριμένη δυνατότητα δεν υπάρχει πια, αφού ο σύνδεσμος οδηγεί στην κεντρική ιστοσελίδα της εταιρείας.

 

Link.png Site: DigitalTrends
Link.png Site: WindowsCentral