Η Intel ανακοίνωσε τους νέους επεξεργαστές Pentium Silver και Celeron, οι οποίοι βασίζονται στην αρχιτεκτονική Gemini Lake. Σύμφωνα με την Intel, κατασκευάστηκαν για να αποτελέσουν μία ισορροπημένη λύση απόδοσης και συνδεσιμότητας για καθημερινές εργασίες.

Έτσι, προσφέρουν υψηλή απόδοση στην επεξεργασία εγγράφων, στο σερφάρισμα στο Internet, στην αναπαραγωγή βίντεο και κινηματογραφικών ταινιών ή στην επεξεργασία φωτογραφιών και όλα τα παραπάνω με την απαραίτητη μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

 

Σύμφωνα με την κορυφαία κατασκευάστρια ημιαγωγών, ένας υπολογιστής με Intel Pentium Silver θα είναι 58% ταχύτερος σε εργασίες παραγωγικότητας σε σχέση με έναν υπολογιστή ηλικίας τεσσάρων ετών.
Για να είναι ευκολότερο για τον χρήστη να επιλέξει τον επεξεργαστή Pentium που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες του, και για να είναι περισσότερο κατανοητός ο διαχωρισμός των μοντέλων από άποψη απόδοσης, η Intel εισάγει νέα “brand levels” με το λανσάρισμα των επεξεργαστών Pentium Silver και Pentium Gold.

 

Τα μοντέλα Pentium Gold που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά και βασίζονται στην αρχιτεκτονική Kaby Lake αντιπροσωπεύουν τους ισχυρότερους διαθέσιμους επεξεργαστές Pentium της αγοράς.

 

gallery_286955_4407_99883.jpg

 


Η Intel στο δελτίο τύπου της ξεκαθαρίζει ότι η γρήγορη και αξιόπιστη συνδεσιμότητα είναι κρίσιμης σημασίας και για πρώτη φορά σε οποιαδήποτε πλατφόρμα PC, η Intel θα προσφέρει δυνατότητα Gigabit Wi-Fi (χρησιμοποιώντας 2x2 802.11ac με channels 160MHz) για ταχύτατη συνδεσιμότητα με όλους τους νέους Intel Pentium Silver και Intel Celeron επεξεργαστές.

 

Επιπλέον, όπως λέει η Intel, τα συστήματα που βασίζονται σε επεξεργαστές Pentium Silver και Celeron θα εξοπλίζονται με μία νέα τεχνολογία εικόνας που ονομάζεται LACE (Local Adaptive Contrast Enhancement), και η οποία θα βοηθήσει τους χρήστες να βλέπουν καθαρότερα το περιεχόμενο στις οθόνες των υπολογιστών τους όταν βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους και σε περιβάλλοντα με φυσικό φως ή υπό το φως του ήλιου.

 


gallery_286955_4407_33940.jpg

 


Όσον αφορά στα μοντέλα που ανακοίνωσε η Intel, πρόκειται για τους Pentium Silver N5000 και J5005 για τις πλατφόρμες mobile και desktop αντίστοιχα καθώς και τα μοντέλα Celeron N4100 και N4000 για τη mobile πλατφόρμα και J4105 και J4005 για την πλατφόρμα desktop.

 

Link.png Site: TechPowerUp