H Intel ανακοίνωσε την Παρασκευή την διάθεση τετραπύρηνων επεξεργαστών ειδικά σχεδιασμένους για φορητούς υπολογιστές μέσα στο τρίτο τετράμηνο του 2008.

 

Αν και η εταιρεία δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τον νέο επεξεργαστή, πηγές αναφέρουν ότι θα βασίζεται στην μικροαρχιτεκτονική σχεδίασης του Core 2 Duo και συγκεκριμένα θα ονομάζεται Intel Core 2 Extreme QX9300, 45 νανομέτρων.

 

Οι πρώτοι φορητοί με τετραπύρηνο επεξεργαστή θα είναι μία light εκδοχή desktop υπολογιστών μίας και οι επιδόσεις τους θα είναι πολύ υψηλές και θα αποτελούν αξιόπιστες και κυρίως φορητές, εναλλακτικές λύσεις ακόμα και για τους gamers ή τους υπαλλήλους γραφείου που απαιτούν μεγάλη υπολογιστική ισχύ.

 

Το πρώτο σημαντικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι πρώτοι τετραπύρηνοι για laptops και φυσικά και οι χρήστες τους, θα είναι η υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Κάτι το οποίο θα πρέπει να αλλάξουν σύντομα οι τεχνικοί της Intel, ώστε να αποκτήσει σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι σε λύσεις με μικρότερη υπολογιστική ισχύ αλλά καλύτερο "laptop" προσανατολισμό.

 

Source.png Πηγή: pcw.gr