Η Intel παρουσίασε σήμερα το όραμά της για την κατηγορία των Ultrabooks και των φορητών συσκευών στα πλαίσια της καθιερωμένης ετήσιας έκθεσης CES 2012 που διοργανώνεται στο Λας Βέγκας. Η παρουσίαση της εταιρείας περιλάμβανε πρωτότυπα συσκευών τα οποία κάνουν χρήση πρόσφατων τεχνολογιών όπως αυτή του NFC, ο χειρισμός μέσω χειρονομιών, υβριδικά tablets, χειρισμός μέσω ομιλίας και Ultrabooks με οθόνες αφής.

 

Ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας Mooly Eden τόνισε την επιμονή που πρόκειται να δείξει η Intel στην κατηγορία των Ultrabooks, παρά τις χλιαρές πωλήσεις των πρώτων συσκευών της κατηγορίας όπως το Asus Zenbook και το Portege Z835 της Toshiba.

 

Εκμεταλλευόμενος τις multitouch δυνατότητες που θα ενσωματώνουν τα Windows 8, ο Eden έκανε επίδειξη μιας τεχνολογίας της Intel για Ultrabooks με οθόνη αφής. Κρατώντας πάντα μια συσκευή πρωτότυπο, χρησιμοποιούσε την οθόνη ενός υπολογιστή της κατηγορίας αυτής για να ξεφυλλίζει περιοδικά και να περιηγείται στο γραφικό περιβάλλον της επερχόμενης έκδοσης των Windows μέσω των μενού. Αν και η ενσωμάτωση της αφής θεωρείται η “απάντηση” στα πληκτρολόγια και τα touchpad, ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας άφησε ένα σχόλιο σχετικά με το ότι και οι τρεις τεχνολογίες μπορούν να συνεργαστούν με πολύ καλά αποτελέσματα.

 

windows_touch_ultrabook_1-4f0b3e2-intro.jpg

 

Ακόμη ένα πρωτότυπο Ultrabook που παρουσιάστηκε ήταν κατασκευασμένο κατά τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε να το κάλυμά του να αφήνει ένα περιθώριο ακάλυπτο από την οθόνη για άμεσο χειρισμό της συσκευής μέσω των tiles.

 

utlrabook_nikishki-4f0b3e1-intro.jpg

 

Έγινε επίσης επίδειξη χειρισμού tablet μέσω χειρονομιών κάμερας, όπως ακριβώς πραγματοποιείται ο χειρισμός του Xbox 360 μέσω του Kinect. Ένας από τους βοηθούς του Eden παρουσίασε ένα παιχνίδι σε tablet, κάνοντας χρήση της παραπάνω τεχνολογίας.

 

Στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή ο Peter Mahoney, ο οποίος είναι ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Nuance. Μαζί με τον Eden, ανακοίνωσαν ότι οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας Dragon NaturallySpeaking στα μελλοντικά Ultrabook. Αν και δεν πρόκειται να δούμε κάποιο τελικό προϊόν στο άμεσο μέλλον, δε θα αργήσει μέχρι που η δημοσίευση στο Twitter και ο προγραμματισμός του ημερολογίου θα πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου μέσω φωνητικών εντολών.

 

Η Intel ετοιμάζει την κυκλοφορία ενός Ultrabook υπολογιστή μέσα στον επόμενο χρόνο, το οποίο όπως φημολογείται θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της εταιρείας στην κατηγορία, ενώ στο τέλος φρόντισε να υπογραμμίσει ότι το 75% των μοντέλων που κυκλοφορούν διαθέτουν οθόνες μεγαλύτερες από 13.3” ίντσες.

 

Link.png Site: arstechnica.com