Ο 7ης γενιάς επεξεργαστής Intel Core και το chipset που θα τον συντροφεύει της 200-series θα κυκλοφορήσουν σε μερικούς μήνες, με την εταιρεία να σχεδιάζει το λανσάρισμα της στην έκθεση CES 2017 που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιανουαρίου.

Από ότι φαίνεται, η σειρά 200 θα είναι για την σειρά 100, ότι ήταν η παλαιότερη σειρά 9 για την σειρά 8, και έτσι αναμένεται να διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά και δυνατότητες, αλλά δεν θα ενσωματώνει κάτι ξεχωριστό, όπως αναμένεται να συμβεί στην μεθεπόμενη σειρά.

 

Όσον αφορά στα σημερινά motherboards που βασίζονται σε chipset της σειράς 100, πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν ήδη αναβαθμίσεις του BIOS ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν τους επερχόμενους επεξεργαστές. Το chipset ωστόσο που θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του 2017, και το οποίο θα ανήκει στην σειρά 300 αναμένεται να είναι ξεχωριστό.

 

Σύμφωνα με αναφορές, η Intel θα εξοπλίσει την σειρά 300 με δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης, οι οποίες θα αποτελούν μέρος του feature-set. Αυτό σημαίνει, ότι ορισμένες εκδόσεις του chipset αναμένεται να διαθέτουν native ελεγκτές WLAN. Η εταιρεία επίσης αναμένεται να εξοπλίσει το chipset με native ελεγκτές USB 3.1 (gen 2.0) 10Gbps και αναμφισβήτητα, η συγκεκριμένη απόφαση της εταιρείας αναμένεται να επηρεάσει τους τρίτους κατασκευαστές ελεγκτών WLAN και USB3.1.

 

Link.png Site: TechPowerUp