Στο κανάλι της στο YouTube, η Intel ανέβασε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο που παρουσιάζει την ισχύ του τελευταίου της κορυφαίο επεξεργαστή για laptops, τον Intel Core Ultra 1ης γενιάς, με την κωδική ονομασία Meteor Lake.

Το βίντεο επιδεικνύει μια σειρά από εντυπωσιακές δυνατότητες, οι οποίες υπόσχονται να αναβαθμίσουν την εμπειρία του χρήστη στα επερχόμενα μοντέλα που αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στα τέλη της χρονιάς.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά που βλέπουμε στο βίντεο είναι η ικανότητα του επεξεργαστή να αναπαράγει ομαλά βίντεο με 8K ανάλυση, ακόμη και με bitrate στα 128Mbps, με χρήση του απαιτητικού κωδικοποιητή HEVC. Αυτό αναδεικνύει τις ικανότητες του επεξεργαστή Core Ultra και τη συμβατότητά του με τις τελευταίες τεχνολογίες.

Ένα άλλο σημείο που κάνει τον επεξεργαστή της Intel να ξεχωρίζει είναι η ενεργειακή του απόδοση. Η εταιρεία έδειξε την ικανότητα του φορητού υπολογιστή να αναπαράγει βίντεο 1080p με απενεργοποιημένες τις μονάδες CPU και GPU. Αντ' αυτού, χρησιμοποίησε τα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας E-Cores καθώς και την ενσωματωμένη μονάδα αποκωδικοποίησης βίντεο στο System-on-Chip (SoC). Η καινοτόμος αυτή προσέγγιση υπόσχεται σημαντική ενίσχυση της αυτονομίας κατά την αναπαραγωγή βίντεο, γεγονός που αποτελεί σπουδαίο νέο για τους χρήστες που εκτιμούν την παρατεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στους φορητούς υπολογιστές τους.

Η Intel πρόκειται να λανσάρει τους επεξεργαστές Core Ultra 1ης γενιάς τον Δεκέμβριο, δίνοντας έμφαση στη χαμηλή κατανάλωση ενέργεια, με την παρουσία δύο πυρήνων χαμηλής ενεργειακής απόδοσης, βελτιστοποιημένους για ελαφρύτερους φόρτους εργασίας. Με την ενσωμάτωση αυτών των πυρήνων, η Intel στοχεύει να επιτύχει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ ενεργειακής απόδοσης και επιδόσεων, καλύπτοντας τις διαφορετικές ανάγκες των χρηστών.

image.png.d2ea99bceea3839d60ec55939dfa9dbb.png

Εκτός από τα E-cores, το SoC Tile θα διαθέτει και άλλα εξαρτήματα εντός του "Low Power Island", όπως η Media Module, η Display Engine, η NPU (Neural Processing Unit), η IPI (Inter-Processor Interface) και άλλα. Η ολιστική αυτή προσέγγιση σύμφωνα με την Intel καταδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας για την παροχή μιας ολοκληρωμένης και αποδοτικής υπολογιστικής λύσης.

Η παρουσίαση των επεξεργαστών Intel Core Ultra 1ης γενιάς σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στον κόσμο των φορητών υπολογιστών. Με την υπόσχεση της εξαιρετικής αναπαραγωγής βίντεο, της ενεργειακής απόδοσης και του ολοκληρωμένου σχεδιασμού SoC, οι νέες επεξεργαστές αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση όταν κυκλοφορήσουν στην αγορά στο τέλος του τρέχοντος έτους.

  • Like 7
  • Thanks 1