Οριστικό τέλος στην πλατφόρμα του MeeGo φαίνεται να δίνει η Intel, ύστερα από έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών. Η σκυτάλη δίνεται στο Tizen, ένα νέο λογισμικό ανοιχτού κώδικα βασισμένο σε Linux, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει μελλοντικά μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για φορητές συσκευές.

 

Το Linux Foundation θα φιλοξενήσει το project, ενώ η Intel και η Samsung θα ηγούνται της ανάπτυξής του. Το Tizen δίνει μέχρι στιγμής ιδιαίτερη έμφαση στις εφαρμογές και την υποστήριξη του HTML5 και απ’ ότι φαίνεται θα υποστηρίζει πληθώρα φορητών συσκευών όπως tablets, κινητά τηλέφωνα, έξυπνες τηλεοράσεις και συστήματα ψυχαγωγίας αυτοκινήτου.

 

Tizen-logo.jpg

 

Ήδη το MeeGo project παροτρύνει τα μέλη του να πραγματοποιήσουν τη μετάβαση στο Tizen τονίζοντας την ανάγκη για μετάβαση στην HTML5 εποχή, καθώς αυτή αποτελεί το μέλλον”.

 

H Intel παροτρύνει τους προγραμματιστές να συνεχίσουν να αναπτύσσουν εφαρμογές για τα MeeGo netbooks που κυκλοφορούν στην αγορά, οι οποίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς καμία παραμετροποίηση και με την κυκλοφορία των Tizen συσκευών.

 

Η κυκλοφορία των πρώτων Tizen συσκευών πιθανολογείται ότι θα ξεκινήσει το πρώτο τετράμηνο του 2012.

 

Link.png Site: Ανακοίνωση της Intel

Link.png Site: thisismynext.com