Η Intel είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στην IDF 2013 ένα πλήθος προϊόντων και τεχνολογιών, μεταξύ των οποίων ήταν και τα Bay Trail chips των οποίων η επικείμενη άφιξή τους έχει πλέον επισημοποιηθεί.

Tα μικρού μεγέθους SoC έχουν σχεδιαστεί για φορητές συσκευές και πιο συγκεκριμένα για tablets, ενώ η κυκλοφορία τους θα πραγματοποιηθεί μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του έτους παράλληλα με την υιοθέτησή τους από ένα μεγάλο μέρος κορυφαίων κατασκευαστών της αγοράς, όπως την Acer, Asus, Dell, Lenovo και την Toshiba. Η τιμολόγηση, εκ μέρους της εταιρείας, των συγκεκριμένων tablet SoC, χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως επιθετική. Για παράδειγμα το Asus Transformer Book T100, το οποίο ανακοινώθηκε μόλις πριν από μερικές εβδομάδες μπορεί να βρεθεί στην αγορά έναντι του ποσού των $349 στην έκδοση των 32GB με 2GB μνήμη RAM και τετραπύρηνο επεξεργαστή Z3470.

 

Απώτερος στόχος της Intel, είναι να κυκλοφορήσει Windows 8.1 tablets στην αγορά στην ιδιαιτέρως χαμηλή τιμή των $99, αν και κάτι τέτοιο δεν αναμένεται σύντομα. Τα Bay Trail-T chips αποτελούν τον "άσσο" της Intel στο χώρο των φορητών συσκευών και ιδιαίτερα των tablet, μια αγορά ιδιαιτέρως ακμάζουσα το τελευταίο διάστημα. Αν και οι εταιρείες δεν ανακοινώνουν τις τιμές των ARM SoCs, αναλυτές εκτιμούν ότι πολλά flagship chips, όπως ο Exynos 5 Octa, Snapdragon 800 και Tegra 4 κυμαίνονται μεταξύ των $22 και $28.

 

Τέλος να αναφερθεί ότι το Z3740 των 22nm τιμολογείται στα $32, σε αντίθεση με το Z3770 η τιμή του οποίου έχει διαμορφωθεί στα $37.

 

Link.png Site: http://www.fudzilla.com/home/item/32602-intel-officially-launches-bay-trail-t[/url]']fudzilla.com