Η Intel ανακοίνωσε σήμερα ότι εργάζεται σε πάνω από 75 διαφορετικά μοντέλα υπέρλεπτων ηλεκτρονικών υπολογιστών Ultrabooks, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων υβριδικών μοντέλων τα οποία μετατρέπονται από laptops σε tablets.

Η εταιρεία αναφέρει ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην τιμολόγηση τους, με τιμές που θα ξεκινούν από τα $699 δολάρια. Αν και πριν από μερικούς μήνες οι χαμηλές τιμές φάνταζαν απλησίαστο όνειρο για τη συγκεκριμένη κατηγορία υπολογιστών, φαίνεται ότι ο έντονος ανταγωνισμός αλλά και η επερχόμενη κυκλοφορία των συσκευών βασισμένων σε ARM αρχιτεκτονική ωθούν τις εταιρείες σε ανταγωνιστικότερες τιμές.

 

 

Τον περασμένο Μάιο η Intel είχε παρουσιάσει την πρωταρχική της ιδέα σχετικά με αυτή την κατηγορία συσκευών, οι οποίες στοχεύουν σε μειωμένους χρόνους εκκίνησης αλλά και σε μεγάλη διάρκεια αυτονομίας. Για να υποστηρίξει το μοντέλο αυτό η εταιρεία επένδυσε $300 εκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες που θα κατασκευάσουν νέες τεχνολογίες για Ultrabooks. Από τον περασμένο χρόνο όπου είχε γίνει η αρχική ανακοίνωση, έχουν κυκλοφορήσει 21 μοντέλα Ultrabooks και όπως δηλώνει ο Kirk Skaugen υπεύθυνος μάνατζερ της εταιρείας, αναμένεται η κυκλοφορία ακόμη περισσότερων συσκευών σύντομα, συμπεριλαμβανομένων αυτών με οθόνες αφής για τα Windows 8 αλλά και υβριδικά μοντέλα.

 

Link.png Site: pcworld.com