Προς τα τέλη Ιουνίου πέρυσι έγινε γνωστό ότι ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Intel, Brian Krzanich παραιτήθηκε από τη θέση του, καθώς βρέθηκε στο επίκεντρο εσωτερικής έρευνας της εταιρείας επειδή είχε «συναινετική σχέση με υπάλληλο του», κάτι που αντέβαινε στις πολιτικές της.

Πριν ξεσπάσει το μεγάλο σκάνδαλο με τα κενά ασφαλείας Spectre και Meltdown στους επεξεργαστές της εταιρείας ωστόσο, έγινε γνωστό ότι ο πρώην CEO της εταιρείας πούλησε μετοχές αξίας $24 εκατομμυρίων δολαρίων, ενδεχομένως επειδή είχε εσωτερική πληροφόρηση σύμφωνα με ρεπορτάζ του Business Insider.

Η Intel πάντως υποστήριξε ότι η πώληση των μετοχών από τον Brian Krzanich δεν σχετιζόταν με τα προβλήματα που ανακαλύφθηκαν στους επεξεργαστές της. Μετά την παραίτηση του Brian Krzanich, το διοικητικό συμβούλιο της Intel πήρε την απόφαση να δώσει προσωρινά την θέση στον Οικονομικό Διευθυντή της (Chief Financial Officer), Robert Swan με τον Andy Bryant, Πρόεδρο της Intel να δηλώνει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ακράδαντα στη στρατηγική της Intel και είμαστε σίγουροι για την ικανότητα του Robert Swan να ηγηθεί της εταιρείας καθώς βρισκόμαστε σε φάση αναζήτησης του επόμενου CEO. O Bob έχει συμβάλει στην ανάπτυξη και στην εκτέλεση της στρατηγικής της Intel και γνωρίζουμε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί με ομαλότητα. Ευχαριστούμε τον Brian Krzanich για τη συμβολή του στην Intel».

O Robert Swan, ανέλαβε αναμφισβήτητα, έστω και προσωρινά, το δύσκολο έργο της αναδιοργάνωσης της εταιρείας, και δεν δίστασε να πραγματοποιήσει σημαντικές αλλαγές αλλά και να σταθεί με ειλικρίνεια απέναντι στους πελάτες της εταιρείας. Τώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Intel θα βρίσκεται στη θέση του CEO της εταιρείας μόνιμα. Σε επιστολή που απέστειλε στους υπαλλήλους της εταιρείας, ο Robert Swan είπε ότι αποδέχεται την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και των μετόχων με αίσθημα ταπεινοφροσύνης για την τιμή που του έκαναν. Στην ίδια επιστολή, ο Robert Swan επισήμανε τους τομείς που θα επικεντρωθεί, τουλάχιστον στην πρώτη φάση της θητείας του: «Πρέπει να βελτιωθούμε στην εκτέλεση. Και θα το κάνουμε. Οι πελάτες μας βασίζονται σε εμάς» είπε, ενδεχομένως αναφερόμενος στα προβλήματα εφοδιασμού που αντιμετωπίζει η εταιρεία (σε συνδυασμό με τα κενά ασφαλείας στους επεξεργαστές της).

Ο Robert Swan επίσης έκανε γνωστό ότι επιθυμεί να ολοκληρώσει το έργο της μετάβασης της Intel από μία εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών για υπολογιστές σε μία που είναι περισσότερο «data-centric»  και πως επιθυμεί να γίνει περισσότερο επιθετική παρά αμυντική (ενδεχομένως δείχνει την απογοήτευση του για το έδαφος που έχει χάσει η Intel στην αγορά των φορητών συσκευών και κινητών καθώς και στα κέντρα δεδομένων).  

Engadget