Όπως περιμέναμε, η Intel ανακοίνωσε επίσημα έντεκα νέους επεξεργαστές 10ης γενιάς Core που προορίζονται για την αγορά των λεπτών laptops και των συστημάτων 2-σε-1.  

Όλοι οι νέοι επεξεργαστές που κατασκευάζονται σε κλίμακα 10nm ενσωματώνουν γραφικά Intel Iris Plus και ενεργοποιούν την καλύτερη δυνατή συνδεσιμότητα χάρη στα Intel WiFi 6 (Gig+) και Thunderbolt 3. Επιπλέον φέρουν την υψηλής απόδοσης τεχνητή νοημοσύνη (AI) στους υπολογιστές χάρη σε ορισμένες προσθήκες και δυνατότητες.

Τo Intel Deep Learning Boost, αποτελεί ένα νέο σετ εντολών που επιταχύνει τα νευρωνικά δίκτυα για μέγιστη αποκρισιμότητα σε σενάρια όπως η βελτιστοποίηση εικόνων, η ταξινόμηση φωτογραφιών και τα φωτορεαλιστικά εφέ. Ο Intel Gaussian & Neural Accelerator επίσης φέρνει μία εξειδικευμένη «μηχανή» για τις παρασκηνιακές ροές εργασίας όπως η επεξεργασία φωνής και η καταστολή θορύβου που χρησιμοποιεί εξαιρετικά μικρά ποσά ενέργειας για μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Επιπλέον, προσφέρεται ισχύς έως και 1 TeraFLOP από την GPU για high-throughput εφαρμογές όπως το video stylization, τα analytics ή το video resolution upscaling πραγματικού χρόνου.

Με διπλάσια απόδοση στα γραφικά, οι 10ης γενιάς επεξεργαστές Core με Intel Iris Graphics σύμφωνα με την Intel  επιτρέπουν το gaming στα 1080p καθώς και την υψηλού επιπέδου δημιουργία περιεχομένου, όπως το 4K video editing, την επεξεργασία φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης κ.ά. Πρόκειται για τους πρώτους επίσης επεξεργαστές της Intel, των οποίων οι ενσωματωμένες GPUs υποστηρίζουν το πρότυπο Adaptive Sync της VESA που ενεργοποιεί την ομαλή εμπειρία gaming με παιχνίδια όπως τα Dirt Rally 2.0 και Fortnite. Βασισμένες στην αρχιτεκτονική Gen11 της Intel, είναι οι πρώτες iGPUs της Intel που ενσωματώνουν «variable rate shading» για βελτιωμένη απόδοση στο rendering. Χάρη στην υποστήριξη των προδιαγραφών επίσης BT.2020, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν βίντεο 4K HDR σε ένα δισεκατομμύριο χρώματα.

Οι επεξεργαστές που παρουσιάστηκαν είναι οι παρακάτω:

12.jpg.cca1936b872cf38157fd1df96661089e.jpg

13.jpg.dc9d26dc66563367ead43d35ece50059.jpg

Με τη νέα γενιά επεξεργαστών, η Intel εισάγει μία νέα ονοματολογία για τα μοντέλα της. Έτσι, κάθε ονομασία επεξεργαστή περιέχει πέρα από το brand (Intel Core) και την κλάση του chip (i7), την γενιά του (10), τον αριθμό μοντέλου (65) αλλά και το επίπεδο των γραφικών (G7).

14.jpg.185ffecf4611b04be20f2d205323ee8a.jpg

Οι νέοι επεξεργαστές με την κωδική ονομασία «Ice Lake» είναι οι πρώτοι που κάνουν ντεμπούτο από την οικογένεια 10ης γενιάς επεξεργαστών Core και θα κυκλοφορήσουν σε διάφορα συστήματα την περίοδο των διακοπών από πολλούς κατασκευαστές υπολογιστών. Η ανακοίνωση της Intel είναι μόνο η αρχή για την κορυφαία σχεδιάστρια και κατασκευάστρια ημιαγωγών, αφού πρόκειται να ανακοινώσει και άλλα προϊόντα στην οικογένεια επεξεργαστών 10ης γενιάς Core σύντομα.

TechPowerUp