Παρόλο που ο  i9-11900K έχει λιγότερους φυσικούς πυρήνες, αποδίδει καλύτερα από τον 10900Κ

Από τον περασμένο Οκτώβριο ακόμη, γνωρίζουμε πως οι επερχόμενοι desktop επεξεργαστές Rocket Lake S της Intel θα περιέχουν μέχρι 8 φυσικούς πυρήνες, σε αντίθεση με τους 10 του περσινού i9-10900K και πολλοί ίσως αναρωτηθούν αν θα μπορεί να προσφέρει καλύτερη ή αντίστοιχη απόδοση παρά την έλλειψη δύο επιπλέον πυρήνων. Σύμφωνα με την Intel, η εταιρεία ισχυρίζεται πως τα νέα Rocket Lake S chip θα είναι έως και 19% ταχύτερα. Αυτά είναι σίγουρα θετικά νέα για τους gamers, όπου η single-thread απόδοση είναι πολύ σημαντικότερη, σε σχέση με τους δύο λιγότερους πυρήνες.

Παρόλο που ακόμα περιμένουμε ακριβείς λεπτομέρειες όσον αφορά τους Rocket Lake S, η Intel μοιράστηκε κάποια πράγματα στη CES. Για αρχή, η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών αναμένεται να προσφέρει έως και 50% καλύτερη απόδοση ενώ θα περιέχει ενσωματωμένη AI με την τεχνολογία  Deep Learning Boost. Η ναυαρχίδα της γενιάς, Core i9-11900K, θα φτάνει τα 5,3 GHz και θα υποστηρίζει ταχύτερη μνήμη RAM DDR4-3200. Τα Rocket Lake S chip θα υποστηρίζουν PCIe 4.0 και θα είναι συμβατά με τα υπάρχοντα 400 chipset της Intel, καθώς και με τις επερχόμενες μητρικές σειράς 500.

Όσον αφορά το μέλλον, η Intel αναφέρει ότι τα επερχόμενα υβριδικά chip της "Alder Lake" θα κυκλοφορήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Θα είναι τα πρώτα υβριδικά chip που εστιάζουν στην απόδοση και θα συνδυάζουν γρήγορους πυρήνες με πυρήνες υψηλής απόδοσης σε μία κοινή μονάδα. Η Intel έχει ήδη κυκλοφορήσει υβριδικά chip Lakefield σε notebook και laptop 2 σε 1, αλλά αναμένει ότι τα Alder Lake θα προσφέρουν πολύ περισσότερη ισχύ. Επίσης θα βασίζονται σε μια βελτιωμένη έκδοση αρχιτεκτονικής των 10 νανομέτρων, η οποία από μόνη της θα πρέπει να οδηγήσει σε σημαντικές διαφορές ταχύτητας και απόδοσης.

  • Like 1