Σύμφωνα με έντονη φημολογία, η Intel βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της Ισραηλινής κατασκευάστριας δικτυακών υποδομών Mellanox Technology έναντι $6 δισεκατομμυρίων σε μετοχές και μετρητά, ποσό που αποτελεί και ένα «premium» 35% πάνω από την πιο πρόσφατη αποτίμηση της.

Η εταιρεία Mellanox Technology σχεδιάζει και κατασκευάζει δικτυακό εξοπλισμό σε κλίμακα υποδομής, όπως high bandwidth switches, adapters και άλλο δικτυακό εξοπλισμό για κέντρα δεδομένων. Αν τελικά εξαγοραστεί από την Intel θα δώσει στην εταιρεία το απαραίτητο IP αλλά και το εργατικό δυναμικό για να ανταγωνιστεί τον Κινέζο γίγαντα στις δικτυακές υποδομές Huawei στην αγορά του δικτυακού και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού 5G, ενώ επιπλέον θα της δώσει τη δυνατότητα να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα της στον χώρο του cloud computing.  

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι ο Υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Moshe Kahlon δήλωσε πρόσφατα ότι η Intel σκοπεύει να επενδύσει $11 δισεκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνει τα εργοστάσια κατασκευής της στο νότιο Ισραήλ.

Αρκετά κράτη μέλη του NATO έχουν απαγορεύσει από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην επικράτεια τους την χρήση δικτυακού ή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού που προέρχεται από την Κινέζικη Huawei για πολιτικούς λόγους ή για λόγους που σχετίζονται με την κατασκοπεία (λόγω των δεσμών της εταιρείας με την Κινέζικη κυβέρνηση) και έχει δημιουργηθεί ένα σημαντικό κενό στην αγορά, το οποίο «τρέχουν» να καλύψουν άλλοι παίκτες, όπως οι Mellanox, Cisco κ.ά.

8lVGMvpyh8VTntVi.thumb.jpg.3c794eef811934edddea039fca035f1f.jpg

TechPowerUp