Επί του παρόντος, ο ισχυρότερος 14ης γενιάς επεξεργαστής της Intel είναι ο Core i9-14900K (Raptor Lake-S Refresh).

Από ότι φαίνεται ωστόσο δεν θα είναι για πολύ, καθώς έρχεται ένα νέο μοντέλο «KS» όπως συνέβη και με τη περασμένη γενιά (Core i9-13900KS).

Να θυμίσουμε ότι ένας επεξεργαστής με «K» στο τέλος της ονομασίας του σημαίνει ότι διαθέτει «ξεκλείδωτους πολλαπλασιαστές». Αν στην ονομασία υπάρχει και το «S» σημαίνει ότι πρόκειται για μία ειδική έκδοση του επεξεργαστή, μίας υψηλότερης απόδοσης έκδοση (Special Edition). Ο Intel Core i9-14900K διαθέτει 24 πυρήνες και 32 νήματα (threads) με τους 8 πυρήνες P ή Performance να διαθέτουν συχνότητα λειτουργίας έως 6 GHz και 16 πυρήνες E ή Efficiency με συχνότητα λειτουργίας που φτάνει τα 4,4 GHz.

Τα κορυφαία και διαλεγμένα (binned) κομμάτια Intel Core i9-14900K που μπορούν να φτάσουν σε ακόμα υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας ενδέχεται να ξεκινήσουν να πωλούνται από τη γνωστή κατασκευάστρια ως Core i9-14900KS. Οι συγκεκριμένοι, διαλεγμένοι επεξεργαστές αποτελούν την αφρόκρεμα των chips 14ης γενιάς της εταιρείας και καταφέρνουν να ξεπεράσουν κατά πολύ τη συχνότητα λειτουργίας των 6 GHz.

small_core-i9-14900ks-pc-listings.webp

Ένα μέλος του φόρουμ της ιστοσελίδας AnandTech με το ψευδώνυμο igor-kavinski πρόσεξε μία ανάρτηση στο PCOnline, στην οποία το κατάστημα πουλούσε διάφορους υπολογιστές που στη σύνθεση τους υπήρχε ο επεξεργαστής Intel Core i9-14900KS, επιβεβαιώνοντας και την ενισχυμένη (Boosted) συχνότητα λειτουργίας του στα 6,2 GHz. Κατά τα άλλα, επιβεβαιώνεται επίσης ότι διαθέτει 36MB Intel Smart Cache -τόση ενσωματώνει και το μοντέλο Core i9-14900K. Λογικά, περιμένουμε σύντομα τη κυκλοφορία του νέου κορυφαίου επεξεργαστή της Intel.

  • Like 4
  • Thanks 1