O πρώτος φορητός υπολογιστής που θα βασίζεται στην πλατφόρμα Centrino Atom της Intel, θα έρθει από την Sharp και θα είναι λίγο μεγαλύτερος και ακριβότερος απ'ότι αναμενόταν.

 

Το όνομα αυτού θα είναι "Willcom D4" και θα κοστίζει περίπου 900 δολάρια (569 ευρώ). Όσον αφορά στις διαστάσεις, αυτές είναι αρκετά «φορητές» αλλά όχι τόσο ώστε να μπορεί να θεωρηθεί και μεγέθους pocket. Συγκεκριμένα, ο D4 ζυγίζει 470 γραμμάρια, με μήκος 192mm, πλάτος 84 mm και πάχος 26 χιλιοστών.

 

Αν και έχουν ανακοινωθεί αρκετοί ακόμα φορητοί της κατηγορίας Centrino Atom, ο D4 είναι ο πρώτος με επίσημη ημερομηνία διάθεσης. Θα διαθέτει Atom επεξεργαστή 1.33GHz, οθόνη 5 ιντσών, 1GB μνήμης RAM και 40GB σκληρό δίσκο. Θα διαθέτει υποστήριξη για Willcom PHS (Personal Handyphone System) δίκτυο δεδομένων, Wi-Fi και BlueTooth.

 

Τέλος, το λειτουργικό του σύστημα του D4 θα είναι Windows Vista Home Premium, παρότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ο Centrino Atom θα έτρεχε σε φορητές συσκευές με λειτουργικό Linux, ενώ θα διαθέτει και Microsoft Office Personal 2007 με PowerPoint!

 

Picture.png Εικόνα: Willcom D4

Source.png Πηγή: pcw.gr