Αν και δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ανακοινώσεις hardware στο ετήσιο συνέδριο της Disney, εντούτοις φέτος στη D23 έγινε η εξαίρεση, με την εταιρεία να παρουσιάζει σε συνεργασία με την Lenovo ένα νέο σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας.

Το νέο AR σύστημα των Disney και Lenovo θα έχει ένα και μόνο σκοπό όπως φαίνεται και από το πρώτο βίντεο που δημοσιεύθηκε, να κάνει πολύ πιο ζωντανή την εμπειρία του gaming σε παιχνίδια που αφορούν το Star Wars. Σε αυτό μια νεαρή κοπέλα αναλαμβάνει ρόλο Jedi κρατώντας ένα ειδικό χειριστήριο με τη μορφή φωτόσπαθου και παίζοντας το παιχνίδι Star Wars Jedi Challenges, ένα από τα πρώτα που θα κυκλοφορήσουν για το νέο hardware.

 

Το σύστημα θα προυποθέτει τη σύνδεση με smartphone για την πλήρη λειτουργία του όπως και το Gear VR της Samsung, ενώ ένα ακόμη παιχνίδι που θα κυκλοφορήσει μελλοντικά γι' αυτό είναι το Holochess, το οποίο αναπαριστά το γνωστό παιχνίδι με ολογράμματα που είδαμε στην ταινία Star Wars Episode IV: A New Hope.

 

 

Για την ώρα η Disney δεν έχει ανακοινώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας του hardware αλλά και του πρώτου παιχνιδιού, με το teaser video να αναφέρει ότι το πρώτο θα κυκλοφορήσει «σύντομα στο Best Buy και το Lenovo.com».

 

Link.png Site: Polygon