Δεν είναι μόνο τα laptops που επωφελούνται (υψηλότερη απόδοση, καλύτερη αυτονομία, κομψότερος σχεδιασμός κ.ά) από την κατασκευή αποδοτικότερων CPUs και GPUs.

Ένα παράδειγμα είναι ο νέος και μικρός σε μέγεθος σταθμός εργασίας της Lenovo με την ονομασία P320 Tiny, που στον εξοπλισμό του περιλαμβάνει επαγγελματική GPU αλλά και επεξεργαστή Intel Core i7 ενώ έχει το βάρος ενός… MacBook Air (περίπου 1,3 κιλά). Πιο συγκεκριμένα, ο Lenovo P320 Tiny ενσωματώνει τον επεξεργαστή Intel Core i7-7700T, την GPU με την ονομασία Nvidia Quadro P600 και μπορεί να εξοπλιστεί με έως και 32GB μνήμης DDR4-2400 και με 2TB storage μέσω δύο M.2 SSD slots.

 

Μία τέτοια κάρτα γραφικών βεβαίως δεν πρόκειται να προσφέρει σε καμία περίπτωση εφάμιλλες επιδόσεις με μία GeForce GTX ωστόσο όσοι επιλέξουν τον συγκεκριμένο σταθμό εργασίας, θα έχουν στην διάθεση τους μία επαγγελματικής κλάσης κάρτα γραφικών που προσφέρει καλύτερη συμβατότητα με συγκεκριμένα προγράμματα 3D και CAD.

 

Αν και πρόκειται για ένα αρκετά μικρό υπολογιστή, με διαστάσεις 3,56 x 18 x 18 εκατοστών (σε αυτό βοηθάει το γεγονός ότι το τροφοδοτικό έχει τη μορφή ενός εξωτερικού power brick), ο P320 Tiny διαθέτει ένα αναπάντεχα μεγάλο αριθμό θυρών ανάμεσα στα οποίες περιλαμβάνονται έξι USB 3.0, τέσσερις mini-DisplayPorts, δύο κανονικές DisplayPorts, μία Gigabit Ethernet (RJ45) καθώς και υποδοχές audio. Το κόστος του P320 Tiny ξεκινάει από τα $799, και στην κορυφαία σύνθεση του που περιλαμβάνει 2TB storage, τον επεξεργαστή Intel Core i7-7700T και 32GB RAM κοστίζει τα διπλάσια περίπου.

 

Link.png Site: Engadget