Για αρκετό καιρό τώρα η Lenovo έχει επεκταθεί στη κατασκευή και άλλων συσκευών πέρα από προσωπικούς υπολογιστές, καταγράφοντας πρόσφατα περισσότερες πωλήσεις smartphones παρά υπολογιστών.

Οι αποστολές της Κινεζικής εταιρείας έχουν αυξηθεί κατά 39% από έτος σε έτος κατά τη διάρκεια του οικονομικού τριμήνου που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο φτάνοντας τα 15,8 εκατομμύρια συσκευές. Σε αντίθεση, η εταιρεία διέθεσε στην αγορά 14,5 εκατομμύρια προσωπικούς υπολογιστές. Τα 13 περίπου εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα που πούλησε η εταιρεία ήταν στη πατρίδα της, την Κίνα, όπου είναι πολύ γνωστή για τα οικονομικά αλλά και ταυτόχρονα υψηλών προδιαγραφών smartphone της όπως το πρόσφατο Lenovo Vibe Z2 Pro. Η εταιρεία υποστηρίζει πως ήταν ο κορυφαίος κινεζικός κατασκευαστής κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αν και άλλες εκτιμήσεις φέρουν τη Xiaomi να βρίσκεται στη κορυφή με μεγάλη διαφορά.

 

Η Lenovo κατέχει περίπου το 20% της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών ενώ οι πωλήσεις tablet αυξήθηκαν κατά 67%, φτάνοντας τα 2,3 εκατομμύρια τεμάχια. Αυτό ήταν αρκετό για την εταιρεία ώστε να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια tablet, πίσω από την Apple και τη Samsung.

 

Είναι άγνωστο αν η Lenovo θα έχει την ίδια επιτυχία και στην αγορά των wearables ή σε άλλες κατηγορίες, αλλά το μέλλον της μητρικής εταιρείας της Motorola προβλέπεται ευοίωνο. Υπενθυμίζουμε ότι τα smartphones της Lenovo θα κάνουν επίσημα την εμφάνιση τους στη χώρα μας από τον επόμενο μήνα, με περισσότερες πληροφορίες να γίνονται σύντομα γνωστές.

 

Link.png Site: Engadget