Σύμφωνα με μία νέα αναφορά από την Κίνα, όλα τα smartphones που θα κυκλοφορήσει μελλοντικά η Κινέζικη εταιρεία Lenovo θα διαθέτουν το λογότυπο “Moto” σε όλη την γκάμα των smartphones της εταιρείας ενώ οι υπολογιστές desktop και οι φορητοί υπολογιστές από το τμήμα PC της εταιρείας θα συνεχίσουν να φέρουν το λογότυπο της Lenovo.

Αυτό σημαίνει ότι η Lenovo δεν πρόκειται πια να πουλάει κινητά τηλέφωνα που θα φέρουν το λογότυπο της εταιρείας και η κίνηση της εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες, οφείλεται στα όχι και τόσο καλά οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου.

 

Η πωλήσεις smartphones –τόσο με την μάρκα Lenovo όσο και με την μάρκα Moto- έπεσαν $2 δισεκατομμύρια από έτος σε έτος, παρόλο που η Lenovo, από τρίμηνο σε τρίμηνο είδε αύξηση 20%. O CEO της Lenovo, Yang Yuanqing δήλωσε ότι αν και το τμήμα smartphones επέδειξε “απλώς μία μικρή ανάπτυξη”, η εταιρεία εξακολουθεί να βγάζει τα περισσότερα χρήματα –περίπου το 70% των εσόδων της- από το τμήμα προσωπικών υπολογιστών.

 

Όπως αναφέραμε, η Lenovo αναμένεται να προχωρήσει σε rebranding των smartphones της. Αυτό που παραμένει άγνωστο, είναι αν έχει στόχο να εξαφανίζει από την αγορά γνωστές σειρές smartphones, όπως η Phab και αν θα δημιουργήσει νέες κατηγορίες smartphones υπό την ονομασία Moto.

 

Link.png Site: GSMArena