Ένα ακόμα διαφορετικό "είδος" υπολογιστή, συναντήσαμε αυτή τη φορά στον εκθεσιακό χώρο της Lenovo στα πλαίσια της έκθεσης IFA 2012. Το Lenovo IdeaPad Yoga, είναι καταρχάς ένα ultrabook με οθόνη αφής η οποία όμως μπορεί να γυρίσει μέχρι να ακουμπήσει το πίσω μέρος του φορητού υπολογιστή και να το μετατρέψει σε tablet.

Το IdeaPad Yoga 13' είναι στην ουσία ένας πλήρης φορητός υπολογιστής με ωραία κατασκευή και οθόνη 13' ιντσών η οποία είναι και ένα από τα πιο δυνατα χαρτιά της Lenovo αφού στηρίζεται στην τεχνολογία IPS και έχει την "ασυνήθιστη" ανάλυση των 1600x900 όταν τα περισσότερα 13' ιντσών laptop διαθέτουν ανάλυση 1366x768.

 

Lenovo IdeaPad Yoga 13'

Lenovo IdeaPad Yoga 13'

Lenovo IdeaPad Yoga 13'

Lenovo IdeaPad Yoga 13'

 

Στο εσωτερικό θα υπάρχει επεξεργαστής τελευταίας γενιάς της σειράς Core i της Intel με 4gb μνήμη τουλάχιστον για το αρχικό μοντέλο. Ακόμα μπορούμε να βρούμε πάνω στο Yoga 13 δύο USB 2.0 θύρες και μία USB 3.0, HDMI καθώς και Memory card reader.

 

http://www.youtube.com/watch?v=MOFAeq0NQ0s

 

Φυσικά δε θα πρέπει να περιμένουμε τίποτα άλλο στη θέση του λειτουργικού συστήματος από τα Windows 8 τα οποία είναι βελτιστοποιημένα για χειρισμό με την αφή. Θα κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου με τιμές που θα ξεκινάνε από τα $1200