O Αντιπρόεδρος της Lenovo, Chang Cheng αναφέρθηκε πρόσφατα στον επίσημο λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο Weibo σε ένα “full-screen smartphone” που ετοιμάζει η Κινέζικη εταιρεία.

Aν κρίνουμε μάλιστα από την φωτογραφία στην ανάρτηση του, το πιθανότερο είναι το επερχόμενο smartphone να μην διαθέτει εγκοπή στην οθόνη (notch). Στην ανάρτηση του, ο Chang Cheng είχε και μία ψηφοφορία για τους χρήστες τους οποίους ρωτούσε να μαντέψουν το screen-to-body ratio του επερχόμενου full-screen smartphone που ετοιμάζει η εταιρεία του:

1. 80-84% screen ratio

2. 85-89% screen ratio

3. 90-94% screen ratio

Ο Αντιπρόεδρος της Lenovo μάλιστα έκανε γνωστό πως η επερχόμενη συσκευή της Lenovo θα σπάσει το “φράγμα” του 95% όσον αφορά στο ποσοστό της εμπρόσθιας επιφάνειας που θα καλύπτεται από τα εικονοστοιχεία της οθόνης (το Vivo APEX του οποίου η εμπρόσθια κάμερα εξέρχεται από το πάνω μέρος του πλαισίου με ειδικό μηχανισμό διαθέτει screen-to-body ratio περίπου 91%) και πως πρόκειται να προσφέρει μία πραγματική full-screen εμπειρία εξαλείφοντας κυριολεκτικά τα περιθώρια στο πλάι της οθόνης ή πάνω και κάτω από αυτή.

Αν μάλιστα η φωτογραφία είναι αληθινή, το πιθανότερο είναι ότι δεν υπάρχει “notch”. Λέγεται πως η Lenovo πρόκειται να ανακοινώσει το νέο της smartphone στις 14 Ιουνίου.

5af32d4e36ec4_Lenovo95.jpg.d5c8dae445d4e54aec6b4de80419d9f5.jpg

GSMArena