Με το Yoga Book 9i, η Lenovo με αφετηρία την έκθεση CES 2023 προωθεί την ιδέα του φορητού υπολογιστή διπλής οθόνης ως εργαλείο παραγωγικότητας περισσότερο έντονα από ποτέ.

Εξωτερικά, το Yoga Book 9i δεν μοιάζει και πολύ διαφορετικό από έναν τυπικό φορητό υπολογιστή. Όταν όμως το ανοίξετε, βρίσκεστε μπροστά σε δύο εξαιρετικής ποιότητας οθόνες αφής τεχνολογίας PureSight OLED ανάλυσης 2,8K, οι οποίες υποστηρίζουν το 100% του χρωματοχώρου DCI-P3 προσφέροντας πολύ ζωντανά χρώματα και «άπειρη» αντίθεση. 

Βεβαίως, θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει το παραδοσιακό… πληκτρολόγιο, τουλάχιστον όχι ενσωματωμένο στη συσκευή, ωστόσο η Lenovo παρέχει μία σειρά από αξεσουάρ, όπως η πτυσσόμενη βάση στήριξης, το αποσπώμενο πληκτρολόγιο Bluetooth και η γραφίδα Smart Pen που ωθούν την παραγωγικότητα στον μέγιστο βαθμό με το συγκεκριμένο φορητό σύστημα. 

Χρησιμοποιώντας την πτυσσόμενη βάση στήριξης/kickstand μπορείτε να τοποθετήσετε τον υπολογιστή ώστε οι δύο οθόνες να είναι δίπλα η μία στην άλλη ή την μία πάνω από την άλλη σε κατακόρυφη διάταξη. Επομένως, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ευέλικτο και εύκολα μετατρέψιμο υπολογιστή με διάφορους προσανατολισμούς και τρόπους με στόχο την μεγαλύτερη παραγωγικότητα ή την απολαυστικότερη ψυχαγωγία. Για παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιεί την μία οθόνη για περιήγηση στο διαδίκτυο και την άλλη για προβολή βίντεο ή τη λήψη σημειώσεων. Επίσης, μπορεί να προβάλει δύο αρχεία κειμένου ή ιστοσελίδες στις δύο οθόνες για σύγκριση κ.ά.

 

Η εταιρεία βεβαίως έχει αναπτύξει ορισμένες λειτουργίες στο λογισμικό που επιτρέπουν στον χρήστη να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες προβολής. Για παράδειγμα, αν αγγίξει την οθόνη και με τα πέντε δάχτυλα μπορεί το παράθυρο να επεκταθεί και στις δύο οθόνες (σε «λειτουργία καταρράκτη» όπως την ονομάζει η εταιρεία) ή αν επιθυμεί την μετακίνηση παραθύρων από τη μία οθόνη στην άλλη αρκεί ένα σύρσιμο με το δάκτυλο για να «στείλει» το παράθυρο στην οθόνη που επιθυμεί κ.ά. Το σύστημα διαθέτει βεβαίως οθόνες αφής και υποστηρίζει και γραφίδα (η εταιρεία προσφέρει το Smart Pen για την καλύτερη δυνατή εμπειρία). Με τη γραφίδα μπορείτε να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης, τα οποία στη συνέχεια πατώντας ένα κουμπί μπορείτε να τα ενσωματώσετε αυτόματα σε ένα νέο αρχείο OneNote. 

Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να κάνετε όλα τα παραπάνω. Μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε το Yoga Book 9i σαν έναν τυπικό φορητό υπολογιστή σε «λειτουργία clamshell» χρησιμοποιώντας για παράδειγμα είτε το εικονικό πληκτρολόγιο στην κάτω οθόνη είτε αξιοποιώντας το πληκτρολόγιο Bluetooth πάνω από την κάτω οθόνη. Τοποθετώντας το πληκτρολόγιο προς τα πίσω στην κάτω οθόνη (τόσο το φυσικό όσο και το εικονικό) ενεργοποιείτε μία εικονική επιφάνεια αφής που αναλαμβάνει τον ρόλο του touchpad. Αν από την άλλη έχετε συνδέσει κάποιο ποντίκι μπορείτε να προσαρμόσετε το πληκτρολόγιο (είτε το φυσικό, είτε το εικονικό) προς το μπροστινό τμήμα της οθόνης για να εμφανιστεί μία σειρά από γραφικά στοιχεία που δείχνουν τον καιρό, ειδήσεις κ.ά.  

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, το Yoga Book 9i διαθέτει επεξεργαστή 13ης γενιάς Intel Core i7-U15, 16 GB μνήμης LPDDR5X, 512 GB ή 1TB αποθηκευτικού χώρου (SSD) και τρεις θύρες USB-C με Thunderbolt 4. Η μπαταρία των 80Whr επιτρέπει την αναπαραγωγή βίντεο έως και για 14 ώρες με τη μία οθόνη ενεργοποιημένη ή έως και για 10 ώρες με τις δύο οθόνες ενεργοποιημένες. 

  • Like 2