Με την κυκλοφορία τους να αναμένεται στα μέσα του έτους

Τα νέα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας αποκάλυψε η Lenovo, που φέρουν την ονομασία Thinkreality A3. Τα γυαλιά συνδέονται με Η/Υ ή Motorola smartphones μέσω USB Type-C και για την ώρα είναι διαθέσιμα μόνο για εταιρικούς πελάτες. Η Qualcomm XR1 mixed-reality πλατφόρμα έχει ενσωματωθεί για να προσφέρει 1080p στερεοσκοπικές προβολές οθόνης σε κάθε φακό, ενώ η διπλή κάμερα επιτρέπει την ενσωμάτωση του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης. Μια κάμερα των 8ΜΡ και ανάλυσης 1080p βρίσκεται στη μέση του σκελετού (πάνω από τη μύτη του χρήστη) για να επιτρέπει μετάδοση μεταξύ ομάδων.

Η Lenovo ισχυρίζεται πως μπορούν να διπλωθούν όπως οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι γυαλιών και να αποθηκευτούν, ενώ στη συσκευασία θα περιλαμβάνεται και θήκη μεταφοράς. Στην αγορά αναμένεται να διατεθούν δύο εκδόσεις: η PC έκδοση που θα συνδέεται για να παρέχει εικονικά monitor, μέχρι και 5 συνολικά, κάτι άκρως χρήσιμο για επαγγελματίες που έχουν έλλειψη χώρου. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι το κόστος, αλλά δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα οικονομικά.

ThinkReality-A3.jpg

Υπάρχει και μια επαγγελματική έκδοση με το όνομα Industrial Edition που επιτρέπει κοινή χρήση/tethering με συγκεκριμένα smartphone της Motorola και να εκτελούνται εργασίες σε AR περιβάλλον. Αυτό θα επιτρέπει πχ σε εργαζομένους εργοστασίων που βρίσκονται σε κοινή γραμμή παραγωγής αλλά σε διαφορετικό όροφο, να έχουν άποψη σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμούν. Επιπλέον, θα μπορούν να προστεθούν επιπλέον φακοί για προστασία των ματιών του χρήστη.

Η Lenovo, παρόλο που αντιμετωπίζει μεγάλα ονόματα στον επαγγελματικό/enterprise χώρο, συγκεκριμένα τις Microsoft και Google για παράδειγμα, πιστεύει πως είναι η καλύτερη στιγμή να προωθήσει τα προϊόντα της και να επιμείνει, παρά να αφιερωθεί σε πιο κοινές λύσεις για το τυπικό αγοραστικό κοινό.

Ο Nathan Pettyjohn της εταιρείας είχε να πει τα παρακάτω:
"Στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια, θα δούμε την δυνατότητα χρήσης AR τεχνολογίας στον επαγγελματικό τομέα να αυξάνεται δραματικά. Επιπλέον, με όλο δυνατότερα chipsets και 5G τεχνολογία, θα μπορούμε να δημιουργήσουμε τεχνολογίες με όλο και περισσότερες χρήσεις".

Η εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει το Thinkreality A3 στα μέσα του 2021. Άγνωστο παραμένει το κόστος, αλλά αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι το Α6 headset κόστιζε πάνω από $2,000 δεν αναμένουμε το νεώτερο headset να είναι φθηνότερο.